Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/10/19)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διυπουργική επιτροπή για την ηλεκτροκίνηση 

Στη συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προχώρησε η κυβέρνηση με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή (φωτ.), Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά. Βασικός στόχος της επιτροπής, πρόεδρος της οποίας ορίστηκε η γενική γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, είναι η εκπόνηση εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης έως τις 30 Ιουνίου 2020. Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, το έργο της επιτροπής αφορά επίσης:

– Tη διαχείριση και τον συντονισμό σε διυπουργικό επίπεδο όλων των ενεργειών και των δράσεων που αφορούν την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

– Την αναθεώρηση των στόχων που συμπεριλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα.

– Τον σχεδιασμό εφαρμογής ολοκληρωμένου προγράμματος κινήτρων για την προώθηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ανέλαβε νέα διοίκηση στην ΕΔΑ Αττικής

Ο κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ΗΥ του ΕΜΠ και ο κ. Γρηγόριος Κουκέας, νομικός – οικονομολόγος, ανέλαβαν καθήκοντα προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα στην ΕΔΑ Αττικής, 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ που δραστηριοποιείται στα δίκτυα φυσικού αερίου. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα την περασμένη Πέμπτη και περιλαμβάνει επίσης ως μέλη τους κ.  Νικόλαο Βεντίκο, αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Σόλωνα Δεσποτόπουλο, πολιτικό μηχανικό και Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Πρόστιμα σε τράπεζες ύστερα από καταγγελίες

Την επιβολή προστίμων στις τράπεζες για τις οποίες γίνονται οι περισσότερες καταγγελίες από τους καταναλωτές θέλει να θεσμοθετήσει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φτιάξουμε μια τηλεφωνική γραμμή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μόνο για παράπονα και καταγγελίες κατά των τραπεζών. Εφόσον το αποφασίσουμε, θα μπαίνει πρόστιμο στην τράπεζα που θα έχει τις περισσότερες καταγγελίες». Το θέμα, βεβαίως, δεν είναι η ποσότητα, αλλά η σοβαρότητα των καταγγελιών. «Ουκ εν τω πολλώ το ευ», υπενθυμίζουμε στον αρχαιολάτρη υπουργό Ανάπτυξης.

Επανεκλογή Γ. Καββαθά στη ΓΣΕΒΕΕ

Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) επανεκλέχθηκε ο Γιώργος Καββαθάς. Το υπόλοιπο προεδρείο, μετά τις αρχαιρεσίες της Κυριακής, για τα επόμενα τρία χρόνια αποτελείται από τους Δ. Βαριάμη, Ι. Βαφειαδάκη, Ευ. Αγγελάκη, Αθ. Νικολόπουλο, Θ. Παγιάτη, Κ. Σταυρουλάκη, Δ. Μουστάκα, Δ. Βιτάλη, Γ. Γιακουμάκη, Γ. Κουράση, Β. Μάμαη και Αν. Παπαϊωάννου. Μετά την επανεκλογή του, ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης συναίνεσης σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκάλεσε στην κοινωνία και στην οικονομία η δεκαετής κρίση.

Λήξαν το θέμα του αφορολογήτου

Την Παρασκευή ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι τάσσεται υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου και των συντάξεων στην Ελλάδα και θεωρεί λάθος το γεγονός ότι οι συνταγές αυτές του Ταμείου δεν εφαρμόστηκαν. Το Σάββατο ο κ. Τόμσεν συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό και, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν είπε λέξη για το θέμα. Ομολογουμένως, ο Δανός δεν είναι από αυτούς που μασάνε τα λόγια τους. Ισως,  απλώς, δεν θεώρησε σκόπιμο να επανέλθει σε ένα ζήτημα που η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το θεωρεί λήξαν. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης ούτε των συντάξεων ούτε του αφορολογήτου», διαμήνυαν χθες οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή