«Δεν φοβόμαστε την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν φοβόμαστε την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κρήτη, το έτερο εκλογικό οχυρό του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο την εγγραφή νέων μελών και εντέλει τη μετεξέλιξη του κόμματος στον δρόμο προς το συνέδριο. Η περιοδεία ξεκίνησε, «για συμβολικούς λόγους», όπως λένε πηγές του κόμματος, από τα Χανιά και το Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων, σε μια συνέχεια της προσπάθειας του Αλέξη Τσίπρα να διευρύνει το κόμμα του και να συνδεθεί με το ιστορικό πολιτικό Κέντρο. Ευρισκόμενος λοιπόν σε ένα νησί με έντονο πασοκικό παρελθόν, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να μιλήσει σε αυτό το κοινό.

Σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι Κρήτη TV δήλωσε, αναφερόμενος στη μετεξέλιξη του κόμματος, πως ο πρώτος στόχος του είναι να ακούσει τι κόμμα θέλουν «πρωτίστως αυτοί που δεν ανήκουν στην ιδεολογική μήτρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς», συμπληρώνοντας πως θέλει να βρει έναν τρόπο για να δομήσει «τη σχέση του πολίτη με ένα συλλογικό κόμμα». Ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας, θέλοντας να συνδεθεί με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, συνέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με την πρώτη τετραετία του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ εξήρε και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθέριου Βενιζέλου. «Κερασάκι στην τούρτα», η φράση του πως κάθε άλλο παρά πρέπει να φοβόμαστε την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «η συμφωνία δεν μπορεί να καταρρεύσει». Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά πάντων. «Το πάρτι στη χώρα ξεκίνησε την περίοδο Σημίτη και απογειώθηκε την περίοδο Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιτέθηκε και στον κ. Στουρνάρα λέγοντας πως ο κεντρικός τραπεζίτης «συμπεριφέρεται σαν ακραίος κομματάρχης». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξή του στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λέγοντας πως η «επιλογή Προέδρου δεν είναι καλλιστεία», και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να βάλει φρένο στην ονοματολογία», εκτός και «αν έχει αποφασίσει ποιον θα στηρίξει και ευτελίζει τον θεσμό». Οσον αφορά την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έκλεισε –οριστικά;– το θέμα λέγοντας πως ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί από το συνέδριο. Η αναφορά δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «απάντηση» που κρίθηκε απαραίτητη, καθώς ο εξάδελφος του τέως πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, επανέφερε το θέμα εκλογής από τη βάση ζητώντας σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» να «αρθούν οι επιφυλάξεις των συντρόφων» και να πραγματοποιηθεί εκλογή από τη βάση. Η αναφορά του κ. Γιώργου Τσίπρα δεν ήχησε θετικά σε μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και η άμεση παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού για να αποφευχθεί νέος γύρος εσωστρέφειας ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή