Κατέρρευσε γέφυρα από τις ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια Ιταλία – Ενας νεκρός (Βίντεο)

Κατέρρευσε γέφυρα από τις ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια Ιταλία – Ενας νεκρός (Βίντεο)

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας οδηγός ταξί πνίγηκε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των ισχυρών καταιγίδων, που προκάλεσαν σαρωτικές πλημμύρες και κατέστρεψαν μία γέφυρα στο βόρειο μέρος της χώρας.

Το ταξί παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στην πόλη Καπριάτα ντ’ Όρμπα (περιοχή Πιεμόντε, βορειοδυτικά), όπου επίσης κατέρρευσε μια γέφυρα.

Ένας επιβάτης του οχήματος κατάφερε να βγει από το ταξί και να σωθεί, αφού κρεμάστηκε από τα κλαδιά ενός δέντρου, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους χθες στη Λιγουρία, στα  βορειοανατολικά της χώρας, την ώρα που οι πυροσβέστες διεξήγαγαν 900 επιχειρήσεις διάσωσης μεταξύ της Γένοβας και του Μιλάνου, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές και η κυκλοφορία διακόπηκε.

Η στάθμη του ποταμού Πάδου, που διασχίζει την Ιταλία από τα δυτικά στα ανατολικά, ανήλθε σε ύψος 3,5 μέτρων σε διάστημα 24 ωρών, ανέφερε η μεγαλύτερη αγροτική ένωση της Ιταλίας Coldiretti.

Σύμφωνα με την Coldiretti, «λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», η Ιταλία πλήττεται από «περισσότερες από τρεις καταιγίδες ημερησίως από τις αρχές του φθινοπώρου, με πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, με μια συχνότητα 18% μεγαλύτερη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον περασμένο χρόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή