Δικαιούνταν κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός

Δικαιούνταν κάτι παραπάνω ο Ολυμπιακός

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός είχε χθες τα πάντα: πάθος, δύναμη, διάθεση, γκολ. Σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του βράδια έπαιξε στα ίσα την Μπάγερν, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν, αν και είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να του χαρίσουν τη νίκη, αυτό που του έλειψε ήταν ο… Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός επιθετικός έκανε τη διαφορά για την Μπάγερν στο «Καραϊσκάκη», οδηγώντας τους Βαυαρούς στο 3-2 επί των «ερυθρολεύκων» και ταυτόχρονα στην τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν φοβήθηκε την αντίπαλό του, αλλά τόλμησε και την κοίταξε στα μάτια. Μάλιστα, ήταν αυτός που «χτύπησε» πρώτος, καθώς στο 23ο λεπτό, έπειτα από αντεπίθεση με Ποντένσε, Μασούρα και Τσιμίκα, ο τελευταίος σέντραρε για το κεφάλι του Ελ Αραμπί, ο οποίος νίκησε τον Νόιερ ανοίγοντας το σκορ.

Ομως, απέναντι στο πάθος του Ολυμπιακού οι Γερμανοί παράταξαν τη δική τους κλάση, αλλά και τον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός κατέδειξε και χθες ότι παραμένει –παρά τα 31 του χρόνια– μεταξύ των κορυφαίων στράικερ του πλανήτη. Ετσι, στην πρώτη ευκαιρία, που του δόθηκε στο 34ο λεπτό, ισοφάρισε σε 1-1, παίρνοντας το… ριμπάουντ στην απόκρουση του Σα, ύστερα από σουτ του Μίλερ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να αιφνιδιάσει ξανά την αντίπαλό του. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, όμως τελικά, αντί να σκοράρει αυτός, σκόραρε ξανά ο Λεβαντόφσκι, όταν στο 62ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση στην περιοχή του Ολυμπιακού και νίκησε με προβολή τον Σα.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι Βαυαροί πέτυχαν το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς, με τον Τολισό, που με σουτ έξω από την περιοχή έκανε στο 75ο λεπτό το 3-1. Παρ’ όλα αυτά το ματς δεν είχε τελειώσει. Ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με σουτ του Γκιγιέρμε, που βρήκε σε αμυνόμενο και άλλαξε πορεία, κατάφερε στο 79ο λεπτό να μειώσει σε 3-2.

Στα λεπτά που απέμεναν, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις, έκλεισαν την Μπάγερν στα καρέ της, αλλά το τρίτο γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (68΄ Λοβέρα), Καμαρά (87΄ Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε, Μασούρας (78΄ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Αλάμπα, Παβάρ, Ερναντέζ (58΄ Μπόατενγκ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46΄ Τολισό), Κίμιχ, Γκνάμπρι, Κοουτίνιο, Μίλερ (86΄ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

• Στο άλλο ματς του ομίλου η Τότεναμ… ξέσπασε στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς επικράτησε με 5-0 και έφτασε στην πρώτη της νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή