Ανάδειξη διλημμάτων από τον Αλ. Τσίπρα

Ανάδειξη διλημμάτων από τον Αλ. Τσίπρα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τις εθνικές εκλογές ο κ. Τσίπρας είχε πει σε μια ιδιωτική συζήτηση πως «οι εκλογές κερδίζονται με διλήμματα». Μπορεί τώρα να μην είμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά τα διλήμματα και οι διαχωρισμοί πάντα μπαίνουν από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως υπάρχουν «δύο Ελλάδες». Η μία Ελλάδα είναι «της δημιουργίας, που δεν σου ζητούν χάρες και ρουσφέτια, αλλά σου εκφράζουν την αγωνία να προκόψει ο τόπος τους» και η άλλη Ελλάδα είναι η «παρασιτική, με χάρες και ρουσφέτια, αυτή η Ελλάδα που μας οδήγησε στην κρίση και στη χρεοκοπία». Τα παραπάνω είπε μετά την υποδοχή που του έκαναν στο χωριό Σελλιά του Νομού Ρεθύμνου, πρωτοστατούντος του παπά, ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα ένθερμος οπαδός του κ. Τσίπρα, αφού μίλησε με κολακευτικά λόγια τόσο για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την εξωτερική πολιτική, και δη τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Πήρατε γενναίες αποφάσεις ως πρωθυπουργός, όπως στο μακεδονικό, καθώς η ελληνική Πολεμική Αεροπορία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη», είπε ο κληρικός. Ο κ. Τσίπρας, κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου, χρησιμοποίησε τη φράση πως «έκλεισε ένας κύκλος με το κεφάλι ψηλά» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση, καθώς και ότι «δεν δειλιάσαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα». «Για εμένα, το πιο σημαντικό της δικής μας διακυβέρνησης ήταν ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες πετύχαμε να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κάνουμε κάποια έργα», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε ότι και εκεί ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, προσθέτοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα δεν διακυβεύονται στον βορρά, αλλά ο κίνδυνος είναι «εξ Ανατολών», όπου παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο.

Aυτοκριτική

Ο κ. Τσίπρας έδωσε συνέχεια και στο θέμα της περίφημης αυτοκριτικής, η οποία ήδη γίνεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με άναρχο τρόπο. Ο τέως πρωθυπουργός, κλείνοντας την τοποθέτησή του στους κατοίκους της Σελλιάς, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: «Κάναμε λάθη; Κάναμε. Είχαμε παραλείψεις; Είχαμε. Πολλοί λένε ότι δεν είχαμε την εμπειρία. Ναι, αλήθεια είναι αυτό, αλλά οι άλλοι είχαν εμπειρία και τεχνογνωσία στο να παίρνουν το δημόσιο χρήμα και να το διοχετεύσουν στους ημέτερους. Αυτή την εμπειρία καλώς δεν την είχαμε ποτέ», κατέληξε. Προφανώς και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο είχε και εσωκομματική χροιά, αφού ο σκοπός των περιοδειών είναι η εγγραφή νέων μελών στον δρόμο προς το συνέδριο. Ο τέως πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να εγγραφούν μέλη μέσω της πλατφόρμας isyriza.gr, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών για τη συνδιαμόρφωση των θέσεων του κόμματος. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι εγγραφές κινούνται ικανοποιητικά, καθώς μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 11.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή