Πρόσωπα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γαλλίδα λογοτέχνις, μεταφράστρια, σεναριογράφος και σκηνοθέτις Αλίς Ζενιτέρ (φωτ.), συγγραφέας μεταξύ άλλων του μυθιστορήματος «Η τέχνη της απώλειας», για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt –στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις σε μετάφραση της Εφης Κορομηλά–, έρχεται σύντομα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται να συναντήσει τους αναγνώστες της και να μιλήσει για το βραβευμένο βιβλίο της την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

(…) Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει την αυτοβιογραφία της. Η ηθοποιός Τζούλι Αντριους κυκλοφόρησε τον πρώτο τόμο των αναμνήσεών της πριν από 11 χρόνια, με τον τίτλο «Home: A Memoir of My Early Years», και αναφερόταν ουσιαστικά στην παιδική της ηλικία. Ο δεύτερος τόμος έχει τίτλο «Home Work» και είναι σίγουρα πιο χορταστικός. Ξεκινά από το πλατό της πολύ επιτυχημένης ταινίας «Μαίρη Πόπινς» και τελειώνει αφότου το «That’s Life» κάνει πρεμιέρα.

(…) «Τhe Others» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Περικλή Μεράκου, που θα φιλοξενηθεί 1-11 Νοεμβρίου στον πρώτο όροφο του Athens Heart Mall. Οπως εξηγεί ο ίδιος ο ταλαντούχος φωτογράφος, οι «Αλλοι» είναι έρευνα ζωής, μια έρευνα που έγινε στο Νέο Δελχί, στο Ρατζαστάν, στο Ούταρ Πραντές. Τα αποτελέσματά της είναι αυτή η έκθεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή