Ποδόσφαιρο: Τελεσίγραφο για το VAR

Ποδόσφαιρο: Τελεσίγραφο για το VAR

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένου, με εκπροσώπους της NOVA πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ομοσπονδίας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της δεύτερης επιστολής του συνδρομητικού καναλιού με την οποία ζητεί την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR και καλεί την ΕΠΟ αφενός να τοποθετηθεί αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα που αυτή που θα υλοποιηθεί και αφετέρου να αναλάβει την παροχή εικόνας στο VAR χρησιμοποιώντας δικά της μέσα και εξοπλισμό και έχοντας την πλήρη ευθύνη εφαρμογής του συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του καναλιού επέμειναν στο αίτημα του απεγκλωβισμού από το VAR, υποστηρίζοντας ότι η ψηφιακή πλατφόρμα δυσφημείται από τις δηλώσεις που γίνονται σχετικά με την εμπλοκή της. Μάλιστα, έγιναν και πιο σαφείς αναφέροντας ότι με αφορμή το «χαμένο πλάνο» του κρατήματος του Ελ Αραμπί στον Μπαράλες στην περιοχή του Ολυμπιακού στο αγώνα με τον Αστέρα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΚΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «τεχνική δυσλειτουργία», με αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι υπεύθυνη είναι η NOVA. Aπό την πλευρά τής ΕΠΟ ειπώθηκε ότι σε περίπτωση που το συνδρομητικό κανάλι πάψει να στέλνει την εικόνα στο VAR (σημειωτέον ότι η NOVA έχει αναλάβει την παραγωγή και των αγώνων του πρωταθλήματος, που μεταδίδει η ΕΡΤ), τότε το σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και θα πρέπει κάποιος άλλος να αναλάβει το κόστος της τηλεοπτικής παραγωγής του αγώνα.

Συμφωνήθηκε εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει συνάντηση με τη Σούπερ Λιγκ 1 σε μια προσπάθεια να τεθούν και οι ΠΑΕ προ των ευθυνών τους. Οι άνθρωποι του καναλιού ζήτησαν από την ΕΠΟ να τοποθετηθεί επίσημα και δημόσια, παρέχοντας στήριξη στο κανάλι και διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του VAR.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή