Ολυμπιακοί Αγώνες με επίκεντρο τη γυναίκα στο Παρίσι το 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες με επίκεντρο τη γυναίκα στο Παρίσι το 2024

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χρυσό μετάλλιο, η ολυμπιακή φλόγα και η «Μαριάννα», που συμβολίζει τη Γαλλική Δημοκρατία, περιλαμβάνονται στο λογότυπο που θα συνδεθεί με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το σύμβολο της γαλλικής ολυμπιακής διοργάνωσης γίνεται γέφυρα ανάμεσα στους παρισινούς αγώνες του παρελθόντος και σε αυτούς του 2024, ενώ αποτίει φόρο τιμής και στις γυναίκες αθλήτριες. Στην παρουσίαση συμμετείχαν περισσότεροι από 700 δρομείς αλλά και κορυφαίοι Γάλλοι αθλητές, όπως η Ροξάνα Μαρακινεάνου (ολυμπιονίκης της Αθήνας και νυν υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας), ο Ρενό Λαβιλενί (επί κοντώ), η Σάρα Οουραχμούν (ολυμπιονίκης της πυγμαχίας) κ.ά. Το λογότυπο παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο κινηματοθέατρο της Ευρώπης, το Γκραν Ρεξ, ενώ το ρολόι έδειχνε 20.24.   

Το χρυσό μετάλλιο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκφράζει τη βασική αρχή του πρωταθλητισμού: το πάθος για αριστεία. Μέσα στο μετάλλιο υπάρχει η φλόγα που συμβολίζει τη μοναδική ενέργεια των αγώνων, ενώ τα θηλυκά χαρακτηριστικά (τα χείλη) παραπέμπουν στη «Μαριάννα», η οποία αποτελεί γαλλικό εθνικό σύμβολο και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το γυναικείο πρόσωπο αποτελεί επίσης φόρο τιμής στις γυναίκες αθλήτριες και παραπέμπει στους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 1900, τη διοργάνωση όπου συμμετείχαν για πρώτη φορά γυναίκες. Η γραμματοσειρά αντλεί έμπνευση από το διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα αρ ντεκό, το οποίο έχει τις «ρίζες» του στο 1924, χρονιά που η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξένησε ακόμη μία ολυμπιακή διοργάνωση.

Η σχεδίαση του λογότυπου διήρκεσε ενάμιση χρόνo. «Για εμάς αποτελεί ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία της διοργάνωσης. Κέντρο των αγώνων μας θα είναι ο άνθρωπος», δήλωσε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης του κανό και επικεφαλής της διοργάνωσης, Τόνι Εστανγκέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή