Η Ebury στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα πέρα από τα σύνορα

Η Ebury στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα πέρα από τα σύνορα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιστορία επιτυχίας «γεννήθηκε» σε ένα καφέ του Λονδίνου, εξελίχτηκε σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες start up του Ηνωμένου Βασιλείου, επεκτείνεται διεθνώς και περνάει από την Αθήνα. Έχοντας πρόσφατα κατακτήσει ακόμη μια διάκριση, την κορυφαία στα «Emerging Payments Awards», η Ebury συστήνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις ως «ο ευέλικτος εταίρος ικανός να στηρίξει την ανάπτυξή τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Πριν από 10 χρόνια, δυο φίλοι, ο επιχειρηματίας Juan Lobato και ο FX trader Salvador Garcia συναντήθηκαν σε ένα καφέ στην οδό Ebury, για να συζητήσουν για την αξιοποίηση των εργαλείων που παρέχει απλόχερα η τεχνολογία, έτσι ώστε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση και υπηρεσίες που έως τότε μπορούσαν και απολάμβαναν μονάχα οι μεγαλύτερες. «Προϊόν» της συνάντησης ήταν μια start up στον κλάδο του Fintech, που την ονόμασαν Ebury, όπως και ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το καφέ.

Η Ebury στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα πέρα από τα σύνορα-1

Οι συνιδρυτές της Ebury, Juan Lobato και Salvador Garcia.

Από την αρχή η εταιρία έδειξε την δυναμική της, επιτυγχάνοντας διεθνή αναγνώριση και φυσικά αποδοχή από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Έχει κερδίσει περισσότερες από 20 διακρίσεις στον τομέα της, ανάμεσα στις οποίες η συμμετοχή της στη λίστα “FT 1000 Fastest Growing European Companies”, στο δίκτυο “Tech City UK’s Future Fifty Award” των ταχύτερα ανερχόμενων Βρετανικών εταιριών τεχνολογίας καθώς και “The Sunday Times Tech Track 100”. Η Ebury επίσης έχει αναδειχθεί στην «list of the lists» του οργανισμού Beauhurst ανάμεσα στις 9 ταχύτερα αναπτυσσόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τον Νοέμβριο του 2017 είναι μέλος του Swift gpi, ενώ τον Μάρτιο του 2018 έγινε ο πρώτος μη τραπεζικός Οργανισμός που εντάχθηκε στο Faster Payments Scheme της Μεγάλης Βρετανίας, στην ουσία παρέχοντας στους πελάτες της τραπεζικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που έως τότε η θεωρία έλεγε ότι τις απολαμβάνουν μόνον οι πολύ μεγάλοι πελάτες των κλασικών τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Με την έδρα της εταιρίας στο Λονδίνο και περισσότερους από 900 υπαλλήλους σε 22 γραφεία σε 19 χώρες, η Ebury συνεργάζεται με περισσότερους από 40.000 εταιρικούς πελάτες, στηρίζοντας την διεθνή τους ανάπτυξη. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 η εταιρία διαθέτει γραφείο και στην Αθήνα. «Στην Ελλάδα είδαμε μια μεγάλη ευκαιρία», τονίζει ο Juan Lobato, CEO της εταιρίας. «Ξεκινήσαμε αρκετά συμπτωματικά συνεργασία με μια μεγάλη εταιρία της Βόρειας Ελλάδας το 2015 και σύντομα, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε το κενό που υπάρχει στην Ελλάδα στις υπηρεσίες πληρωμών σε ξένο νόμισμα. Πριν από εμάς τις υπηρεσίες αυτές πρόσφεραν αποκλειστικά οι τράπεζες».

Η Ebury στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα πέρα από τα σύνορα-2

Οι πελάτες της Ebury στην χώρα μας, πολλοί και διαφορετικοί. Από μεγάλες πολυεθνικές που χρησιμοποιούν την εξειδίκευση της Ebury στον χώρο του συναλλάγματος για να προστατεύσουν τη κερδοφορία τους στα μεγάλα έργα τους στο εξωτερικό, μέχρι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε εισαγωγικούς κλάδους που απολαμβάνουν εξυπηρέτηση και τιμολόγηση στις οποίες μέχρι πρόσφατα μόνο οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο τους είχαν πρόσβαση.

«What borders είναι το μότο της Ebury. «Διαθέτουμε ευέλικτη τεχνολογική υποδομή, συνδυάζουμε τραπεζικές δυνατότητες όπως συμμετοχή στα κύρια συστήματα πληρωμών στην Ευρώπη και έχουμε πρόσβαση σε ρευστότητα σε συνάλλαγμα από 15 τράπεζες διεθνώς.

Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους οργανισμούς και είμαστε συνεχώς στις πρώτες θέσεις του Bloomberg για τις επιτυχημένες προβλέψεις μας για την πορεία των πλέον διασήμων συνναλαγματικών ζεύγων», εξηγεί ο κ. Lobato.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου η Ebury διοργανώνει το πρώτο της business breakfast στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο Marriott Athens, στις 9:00 . Τα στελέχη της Enrique Diaz – Alvarez, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Ρίσκου και αναλυτής στο Forecasting της Bloomberg και Matthew Ryan, Υπεύθυνος Οικονομικών Αναλύσεων θα συζητήσουν με επιχειρηματίες για την επικαιρότητα. Ενδεικτικά αναφέρονται ως θέματα το Brexit, η αλλαγή στον επικεφαλής της ΕΚΤ και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας.

Για συμμετοχή, απευθυνθείτε στο 211 198 6730.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή