Η ασυλία του ΚΚΕ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να περιοριστούμε στα πρόσφατα. Στις 24/9 η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) –βιλαέτι του ΚΚΕ– παραβίασε δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία της. Στις 25/9 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οχυρώθηκαν στην πύλη της COSCO και εμπόδισαν τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους. Στις 5/10 στέλεχος του ΚΚΕ δίνει χτύπημα καράτε με το πόδι σε αστυνομικό. Επιπλέον, το ΚΚΕ αποκάλεσε «χαφιέ» τον βουλευτή της Ν.Δ. που αποκάλυψε το όνομα του καρατέκα, σαν η ελληνική αστυνομία να ήταν δύναμη κατοχής και όχι δύναμη για την προστασία του πολίτη. Πρόκειται για καραμπινάτες παραβιάσεις νόμων, που δεν διάβασα να έχουν επιπτώσεις κατά αυτών που τις παραβιάζουν. Επιπλέον, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του, παραβιάζοντας τον νόμο και αυτό γίνεται ανεκτό από όλες τις κυβερνήσεις.

Οχι μόνο γίνονται ανεκτές οι παραβιάσεις του νόμου από το ΚΚΕ, αλλά το σύνολο των κομμάτων επανειλημμένα καταψηφίζει στο Ευρωκοινοβούλιο τα εγκλήματα του κομμουνισμού. Συνέβη το 2006, το 2008, το 2009 και εσχάτως τον περασμένο μήνα. Και τις τέσσερις φορές οι «δικοί μας» τοποθετήθηκαν με την ισχνή μειοψηφία στην οποία δεσπόζει η Ευρωπαϊκή Αριστερά. Το πρόσφατο συντριπτικό αποτέλεσμα είναι 535 ψήφοι υπέρ (με μόνο 2 από τους 21 Ελληνες), 66 κατά, 52 λευκά.

Δεν γνωρίζω αν τυχόν κάποιες συναλλαγές κρύβονται πίσω από την περίεργη αυτή ασυλία. Γνωρίζω ότι τούτη η συμπεριφορά μάς απομονώνει από μια Ευρώπη που τόσο έχουμε ανάγκη. Μας γελοιοποιεί στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών.

Μεταξύ άλλων αφήνει πολιτικά ακάλυπτους και τους αστυνομικούς, που μοιραία καταφεύγουν στη θαλπωρή της ακροδεξιάς. Αποδέχεται δε την άσκηση βίας όταν γίνεται για δήθεν «καλό σκοπό». Αλήθεια, με ποιο ηθικό επιχείρημα η Ν.Δ. διώκει τους μπαχαλάκηδες καταληψίες φοιτητές που καταστρέφουν υλικά, οργανωτικά, επιστημονικά τα ΑΕΙ της χώρας; Με ποιο ηθικό δικαίωμα διώκει τους καταληψίες αντιεξουσιαστές που παραβιάζουν το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία και που κάποιοι από αυτούς παρανομούν στεγάζοντας αταυτοποίητους μετανάστες; Με ποιο ηθικό δικαίωμα διώκει τους εβδομαδιαίους εμπρηστές δημοσίων οχημάτων; Ολοι αυτοί έχουν την ίδια ηθική με το ΚΚΕ: αποδέχονται την άσκηση βίας επειδή γίνεται για «καλό σκοπό». Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε τομές με το «φαύλο παρελθόν». Η ισότιμη αντιμετώπιση του ΚΚΕ είναι από τις πιο αναγκαίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή