Για πρώτη φορά γυναικείο άγαλμα στο Central Park της Νέας Υόρκης

Για πρώτη φορά γυναικείο άγαλμα στο Central Park της Νέας Υόρκης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά ένα μνημείο αφιερωμένο σε γυναίκα θα στηθεί στο Central Park της Νέας Υόρκης.

Το πάρκο διαθέτει σήμερα 23 αγάλματα ανδρών που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία, αλλά κανένα άγαλμα γυναικείας ιστορικής προσωπικότητας.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στις ΗΠΑ, η πόλη της Νέας Υόρκης ενέκρινε – για πρώτη φορά – την ανέγερση ενός μνημείου αφιερωμένο σε τεις γυναίκες, πρωτοπόρους πολιτικών δικαιωμάτων, στο διάσημο πάρκο.

Η γλύπτρια Meredith Bergmann θα φιλοτεχνήσει τα αγάλματα της Susan B. Anthony, της Elizabeth Cady Stanton και της Sojourner Truth και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο. 

Για πρώτη φορά γυναικείο άγαλμα στο Central Park της Νέας Υόρκης-1

Το χάλκινο γλυπτό θα «βάλει» τις τρεις γυναίκες ανάμεσα σε άνδρες όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Αλέξανδρος Χάμιλτον, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Σερ Γουόλτερ Σκοτ, τα αγάλματα των οποίων φιλοξενούνται στο Central Park. 

«Ελπίζω ότι όλοι οι άνθρωποι, αλλά κυρίως οι νέοι, θα εμπνευστούν από αυτή την εικόνα των 3 γυναικών από διαφορετική φυλή, οικονομική κατάσταση και θρήσκευμα, που εργάζονται μαζί για να αλλάξουν τον κόσμο», δήλωσε μετά την ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου και την ανακοίνωση της απόφασης η καλλιτέχνις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή