Πέντε χιλιάδες Βενεζουελάνοι εγκαταλείπουν καθημερινά τη χώρα

Πέντε χιλιάδες Βενεζουελάνοι εγκαταλείπουν καθημερινά τη χώρα

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πέντε εκατομμύρια αγγίζει η «έξοδος» των Βενεζουελάνων από τη χώρα τους, ενώ ταυτόχρονα η πίεση στις γειτονικές χώρες για παροχή μακροπρόθεσμης υποστήριξης προς τους πρόσφυγες αυξάνει.

Από το 2015, τη χώρα έχουν εγκαταλείψει περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, αν και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν παράνομα σημεία εξόδου καθώς στερούνται των απαραίτητων εγγράφων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών.

Η κρίση έχει επιδεινωθεί από την ώρα που οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Μαδούρο.

Καθημερινά, τη χώρα εγκαταλείπουν περίπου 5.000 άνθρωποι, παρότι οι αριθμοί παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις, δήλωσε ο Εδουάρδο Στάιν, εκπρόσωπος της κοινής προσφυγικής και μεταναστευτικής υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Πηγή: Asssociated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή