Intralot: έσοδα 75 εκατ. από τη διάθεση του 20% της Gamenet

Intralot: έσοδα 75 εκατ. από τη διάθεση του 20% της Gamenet

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πώληση της συμμετοχής της στην ιταλική εταιρεία τυχερών παιγνίων Gamenet αντί 75 εκατ. ευρώ προχωράει η Intralot. Παράλληλα η εταιρεία, από κοινού με τον ΟΤΕ, διέψευσε χθες τα σενάρια που έφεραν τις δύο επιχειρήσεις να εξετάζουν το ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι δύο εταιρείες παραμένουν στο αρχικό σχέδιο δημιουργίας κοινής εταιρείας που θα διεκδικήσει μια άδεια διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, όταν αυτές διατεθούν από την ελληνική κυβέρνηση. Ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του προς το Χ.Α. σημείωσε ότι «σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε ενδεχόμενη εξαγορά ή συμμετοχή του ΟΤΕ ή οιασδήποτε θυγατρικής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot Α.Ε. ή και της Intrasoft Α.Ε., σημειώνουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση, συζήτηση, ή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ιntralot σημειώνει ότι για τις φήμες περί εξαγοράς μεριδίου της Intralot από τον ΟΤΕ, «η εταιρεία δηλώνει ότι δεν είναι σε γνώση οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης ή απόφασης».

Και οι δύο εταιρείες σημειώνουν ότι θα εξετάσουν από κοινού την απόκτηση άδειας παροχής τυχερών παιγνίων μέσω Διαδικτύου. Μάλιστα ο ΟΤΕ αναφέρει επιπλέον ότι τον πλειοψηφικό έλεγχο στην εταιρεία θα έχει ο όμιλος ΟΤΕ, ενώ προσθέτει ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Χθες πάντως η Intralot ανακοίνωσε την αναμενόμενη από καιρό πώληση του 20% που κατείχε στην ιταλική εταιρεία Gamenet. Η πώληση, όταν τελειώσει, με την ολοκλήρωση των προαιρέσεων, θα αποφέρει στον όμιλο 75 εκατ. ευρώ. Η πώληση έγινε σε ιδιαίτερα καλή τιμή και σε ιστορικά υψηλά για τη μετοχή της ιταλικής εταιρείας. Παρόλο που η τιμή της μετοχής της Gamenet είχε πλησιάσει ακόμη και τα 14 ευρώ, εντούτοις η Intralot διέθεσε τις μετοχές με υπερτίμημα 50% σε σχέση με τη διάθεση που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάιο ο έτερος βασικός μέτοχος της Gamenet, η TCP Lux. Τότε, η εταιρεία TCP Lux είχε διαθέσει 9 εκατ. μετοχές της Gamenet προς 8,35 ευρώ η καθεμιά. Αγοραστής των μετοχών της Gamenet είναι η Gamma Bidco, μια εταιρεία που συστάθηκε από την επενδυτική Apollo Management. Οι δύο τελευταίες, εκτός από τις μετοχές της Intralot, θα αποκτήσουν επιπλέον 8,3 εκατ. μετοχές της TCP Lux. Ετσι, η Gamma Bidco θα ελέγξει το 48,67% της ιταλικής Gamenet, στην οποία ωστόσο δεν θα έχει πλέον καμία συμμετοχή η Intralot.

Πάντως χθες, η μετοχή της Intralot έκλεισε με υποχώρηση (-4,93%) στα 0,434 ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή