Επενδύσεις 10 εκατ. δολ. από την Japan Tobacco στη μονάδα της Ξάνθης

Επενδύσεις 10 εκατ. δολ. από την Japan Tobacco στη μονάδα της Ξάνθης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεκτείνει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της στην Ξάνθη η Japan Tobacco International (JTI). H εταιρεία ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ξεκίνησε η παραγωγή των τσιγάρων μάρκας Winston, αρχικά για την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς, αλλά από το 2020 και μετά η παραγωγή θα καλύψει τις ανάγκες εννέα χωρών. Με την κίνηση αυτή, η JTI επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στη χώρα και να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ που απέκτησε την άνοιξη του 2018. Η εταιρεία, μάλιστα, αναφέρει ότι έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 10 εκατ. δολάρια  (περίπου 9 εκατ. ευρώ), κυρίως προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη ότι μέλημά της αποτελεί και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η βελτίωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και η συμβολή στην κοινότητα της Ξάνθης.

Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στη Ξάνθη παράγονται εκτός από τα Winston και οι ιστορικές μάρκες τσιγάρων GR, BF και Cooper. Σύμφωνα με την JTI, το Winston είναι η δεύτερη σε πωλήσεις μάρκα τσιγάρων παγκοσμίως από το 2007. Πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1954 και διατίθεται σήμερα σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου. «Η παραγωγή του Winston στη ΣΕΚΑΠ συνιστά ορόσημο για το εργοστάσιο και τους ανθρώπους του και σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δυναμικής εποχής για την ιστορική παραγωγική αυτή μονάδα στην οποία η JTI επενδύει», σχολίασε ο Βίκτορ Κρέσπο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JTI Ηellas, προσθέτοντας ότι «τα ποιοτικά προϊόντα των διεθνώς αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων της JTΙ –τα οποία στο εξής θα παράγονται στην Ξάνθη– θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία εισήλθε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από τον Αύγουστο του 2018».

H JTΙ έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά πάνω 40 χρόνια και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Είναι η μόνη πολυεθνική εταιρεία που παράγει συμβατικά καπνικά προϊόντα (τσιγάρα, καπνό κ.λπ.) στη χώρα μας και συνεισφέρει ετησίως το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας. Η θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 300 εργαζομένους και καλύπτει, εκτός της ελληνικής αγοράς, την κυπριακή και την αγορά της Μάλτας. Η Japan Tobacco International (JTI) είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Japan Tobacco Inc., ο οποίος ανήκει κατά 1/3 στο ιαπωνικό δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή