Αλλαγή ομάδας στην πολιτιστική πρωτεύουσα

Αλλαγή ομάδας στην πολιτιστική πρωτεύουσα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δέσποινα Γερουλάνου από τη διοικούσα επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη, ο Φοίβος Σακαλής, δημιουργός του Culture Net του Δήμου Αθηναίων, και η Δήμητρα Πιπιλή, με εμπειρία στον τομέα των χορηγιών, είναι τα τρία από τα επτά νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021».

Εντάσσονται ακόμη ο Γιώργος Γεωργόπουλος, πρώην δήμαρχος Ελευσίνας και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Παπαγιάνναρος, Νικόλαος Βιλιώτης και Δέσποινα Οικονόμου (από τη μείζονα αντιπολίτευση). Το Δ.Σ. θα συμπληρώσει η εκπρόσωπος του ΥΠΠΟΑ Μόνικα Τσιλιμπέρδη, ενώ ακόμη δύο μέλη θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αυτή είναι η νέα διοικητική ομάδα που θα πρέπει να τρέξει έναν μαραθώνιο σαν κατοστάρι για να υλοποιήσει τη διοργάνωση της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πια και θα χρειαστούν άλματα στον τομέα των υποδομών και του προγραμματισμού για να μείνει κάτι στην Ελευσίνα μετά το 2021. Βέβαια, για όλα αυτά πρέπει να πειστούν και οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. που βρέθηκαν χθες εκεί για ακόμα μία αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει την επιτυχία του 2021 –στο οποίο εντάσσεται και η Ελευσίνα– σε εθνική υπόθεση αλλά μέχρι σήμερα η πολιτιστική πρωτεύουσα δεν έχει καλή βαθμολογία. Θα φανεί σύντομα εάν το όλο εγχείρημα έχει πολιτική στήριξη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πιο γρήγορα και να αρθούν γραφειοκρατικά εμπόδια. Το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει εάν χρειάζεται και αλλαγή στελεχών στον κορμό της πολιτιστικής. Η αλλαγή καταστατικού που προωθείται φαίνεται πως διευκολύνει αυτήν την επιλογή.

Η ταχύτητα όμως δεν πρέπει να λειτουργήσει ως αντίβαρο ή δικαιολογία σε θέματα οικονομικών ή διαφάνειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή