Ταυτοποιήθηκαν 5 χούλιγκαν για τα επεισόδια στου Ρέντη

Ταυτοποιήθηκαν 5 χούλιγκαν για τα επεισόδια στου Ρέντη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη ακόμη πέντε ατόμων, τα οποία έδρασαν κατά τα επεισόδια που έγιναν στου Ρέντη, βρίσκεται η αστυνομία.

Ενας από τους πέντε που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται είναι Λιθουανός, ενώ οι άλλοι τέσσερις φέρονται να είναι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, στους οποίους έφτασε η αστυνομία εξετάζοντας βίντεο και φωτογραφίες. Η σύλληψή τους θεωρείται θέμα ωρών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της αστυνομία, η επίθεση των φερόμενων οπαδών του Ολυμπιακού σε αυτούς της Μπάγερν έγινε με σκοπό να τους αφαιρέσουν ένα πανό το οποίο, κατά πληροφορίες, αναρτήθηκε αργότερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σύντομα «κατέβηκε».

Οσον αφορά τον 31χρονο που συνελήφθη χθες, στην απολογία του υποστήριξε ότι τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν στο σπίτι του (πιστόλι, φυσίγγια, κροτίδες, φωτοβολίδες, σουγιάδες, μάσκες απόκρυψης προσώπου κ.α.) ήταν για το… Πάσχα, ενώ το πιστόλι το είχε για προστασία. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια με οπαδούς, ενώ έχει συλληφθεί επειδή σε έλεγχο που είχε γίνει με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα βρέθηκε στην κατοχή του σιδερογροθιά.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι για βαριές σωματικές βλάβες, όμως αναμένεται ότι δεν θα «σταθεί», αφού τα τραύματα των φιλάθλων της Μπάγερν ήταν ελαφρά και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν από το νοσοκομείο. Mάλιστα, από τη στιγμή που έχει παρέλθει το αυτόφωρο, σε περίπτωση προσαγωγής των υπόλοιπων φερόμενων δραστών θα ληφθούν απολογίες και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η αστυνομία συνεχίζει να αναζητεί τους δράστες, ενώ ασχολείται και με την επίθεση που εκδηλώθηκε στον σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, λίγη ώρα μετά τα γεγονότα στου Ρέντη. Υπενθυμίζεται ότι προχθές η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε τρεις συνδέσμους φιλάθλων σε περιοχές της Αττικής, σε δύο εκ των οποίων βρέθηκαν «πολεμοφόδια».

Με αφορμή όσα συνέβησαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος απέστειλε επιστολή στον Γερμανό ομόλογό του Φριτς Κέλερ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κύριε πρόεδρε, εκ μέρους της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και προσωπικά, επιθυμώ να σας εκφράσω τον βαθύτατο αποτροπιασμό και την ειλικρινή συγγνώμη σύσσωμης της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Ελλάδας για το απαράδεκτο και απεχθές συμβάν. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι κάθε βίαιη συμπεριφορά στους ποδοσφαιρικούς χώρους είναι για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απολύτως καταδικαστέα. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε στην “οικογένεια” της Μπάγερν Μονάχου και στα θύματα της άνανδρης επίθεσης τη συγγνώμη και την ολόψυχη συμπάθειά μας».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, στον γενικό γραμματέα Θεόδωρο Θεοδωρίδη, στον διευθυντή του Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και στον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA / UEFA στην Ελλάδα Χέρμπερτ Χούμπελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή