Νέο Renault Clio: Επαναστατική εξέλιξη

Νέο Renault Clio: Επαναστατική εξέλιξη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 1990 που παρουσιάστηκε, το Renault Clio έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο του Groupe Renault παγκοσμίως, με πωλήσεις άνω των 15 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Το Renault Clio αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Γαλλία, ενώ κατέκτησε και την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, από το 2013 και μετά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πέτυχε μια εκπληκτική εμπορική πορεία, μιας και σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο, από το 2012 έως το 2018.

Σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «εξέλιξης και επανάστασης», το νέο Renault Clio θέτει καινούργιους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό. Με πιο σμιλευμένες γραμμές και πιο αποφασιστικό εμπρός μέρος. Κερδίζει σε ζωντάνια και μοντέρνο χαρακτήρα, ενώ παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο, παρά το ότι αποτελείται από 100% νέα μέρη. Οι διαστάσεις έχουν αλλάξει ελαφρώς, με το μήκος να είναι στα 4,05 μέτρα, ενώ το πλάτος φτάνει πλέον το 1,8 μέτρο. Ακόμα, το μεταξόνιο των 2,58 μέτρων χαρίζει μια ευρύχωρη καμπίνα, καθώς και 391 λίτρα χώρο για τις αποσκευές!

Νέο Renault Clio: Επαναστατική εξέλιξη-1

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEOREN, Βασίλης Θεοχαράκης.

Το εσωτερικό

Η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. Αυτά τα πλεονεκτήματα λειτουργούν προς όφελος όλων των αυτοκινητιστών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη χρηστικότητα και άνεση. Ξεχωρίζει η κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής των 9,3 ιντσών (7 ίντσες για τις βασικές εκδόσεις). Το νέο Clio διατίθεται με ευρεία γκάμα βενζινοκινητήρων και κινητήρων diesel, με ιπποδυνάμεις που κυμαίνονται από τους 75 μέχρι τους 130 ίππους. Ο βασικός 1.000άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας αποδίδει 75 ίππους, ωστόσο οι υπερτροφοδοτούμενοι του λίτρου προσφέρονται με 100 και 130 ίππους. Από πλευράς diesel, υπάρχει ο βελτιωμένος 1.5 dCi με αποδόσεις 85 και 115 ίππων. Οι κινητήρες ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής που πληρούν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές και επιτυγχάνουν από τις καλύτερες επιδόσεις κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων στην κατηγορία.

Το νέο Renault Clio βασίζεται σε μια τελείως νέα πλατφόρμα που φιλοξενεί σύγχρονες τεχνολογίες. Μάλιστα, το πλαίσιο CMF-B είναι ανθεκτικό χάρη στη χρήση ατσαλιού, που μείωσε παράλληλα το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου κατά 50 κιλά. Η νέα πλατφόρμα ανοίγει και τον δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και για να αποτελέσει το πρώτο υβριδικό μοντέλο του Groupe Renault.

Το νέο Clio είναι άμεσα διαθέσιμο στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων διανομέων των Renault & Dacia στην Ελλάδα, με τιμή από 12.990 ευρώ (τιμή με προωθητική ενέργεια για την έκδοση 1.0 TCe 75hp), πλήρη εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια και δωρεάν ασφάλιση 6 μηνών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή