Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Την ομαδική έκθεση «The Future of the Past» διοργανώνει η Γκαλερί Καλφαγιάν με έργα εικαστικών που διερευνούν τη διαχρονική αξία της Ακρόπολης, παγκοσμίου συμβόλου του κλασικού πνεύματος και της δημοκρατίας. Από τις 11 π.μ. Χάρητος 11, Κολωνάκι.

– Την έκθεση «Ελληνική μόδα. 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» παρουσιάζουν το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Β. Παπαντωνίου» στον Ελληνικό Κόσμο, στις 7 μ.μ. Πειραιώς 254.

– «Σύγχρονα επιτεύγματα της ουρανίου μηχανικής: ηλιακό σύστημα, μελανές οπές, γαλαξίες» είναι ο τίτλος της ομιλίας του δρος Χρήστου Ευθυμιόπουλου, διευθυντή ερευνών του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών. Στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 28.

– Ο διεθνούς φήμης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, σε διπλό ρόλο μαέστρου και σολίστ, εγκαινιάζει τον ιδιαίτερα δημοφιλή κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Ερμηνευτές»,  συμπράττοντας με την ιστορική Royal Philharmonic Concert Orchestra, σε έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν. Στις 8:30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Ο στοχαστής Αλέξανδρος Νεχαμάς παρουσιάζει το βιβλίο του «Περί φιλίας» (εκδ. Μεταίχμιο). Μαζί του θα συνομιλήσει ο μεταφραστής του βιβλίου και καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Στις 7 μ.μ. Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή