Εντονη βροχόπτωση στην Αττική, προβλήματα στους δρόμους – Προειδοποίηση από την ΕΜΥ

Εντονη βροχόπτωση στην Αττική, προβλήματα στους δρόμους – Προειδοποίηση από την ΕΜΥ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα στην Αθήνα με την ΕΜΥ να εκδίδει ανακοίνωση στο Twitter στην οποία αναφέρει ότι στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού και ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει «έμφραγμα» σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, «στο κόκκινο» βρίσκεται η Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα ανόδου από τη γέφυρα Κολοκυνθούς μέχρι και την Πειραιώς αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. 

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται επίσης στην άνοδο της Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, στη Θηβών στη συμβολή με την Ιερά Οδό, στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Κατεχάκη μέχρι και το Ψυχικό και στη Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. 

Το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα είναι σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί. Βροχές σημειώθηκαν σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετική εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11.

Εντονη βροχόπτωση στην Αττική, προβλήματα στους δρόμους – Προειδοποίηση από την ΕΜΥ-1

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από το απόγευμα κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας στην Κεφαλονιά

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Κεφαλονιάς προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από τα μεσάνυχτα τα νησιά του Ιονίου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στους δρόμους του νησιού, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στο Ληξούρι, τον Άγιο Νικόλαο, την Αγία Θέκλη, τα Τρωιαννάτα και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Πολλές από τις βλάβες βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης, ενώ σε άλλες περιοχές ήδη έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή