ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τι ετοιμάζει ο Στέλιος Παρλιάρος αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή;

Φοντάν κάστανο

Υπέροχα μαλακό, πληθωρικά σοκολατένιο και με την υπέροχα γλυκιά, γήινη γεύση του κάστανου, το φοντάν είναι ένα γλυκό εύκολο και ιδανικό για να συνοδεύσετε τον απογευματινό καφέ ή το τσάι.

Υλικά (για 5-6 μερίδες)
  • 80 γρ. κουβερτούρα με 60-65% κακάο
  • 70 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 250 γρ. κρέμα ή μαρμελάδα κάστανο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 αυγά (100 γρ.)
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνουμε μαζί σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στο μείγμα την κρέμα κάστανου. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας στη συνέχεια τα αυγά και το αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί μικρού μεγέθους (με διάμετρο περίπου 17 εκ.) ή σε φόρμα σιλικόνης.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25 λεπτά. Το φοντάν πρέπει να έχει πολύ μαλακή και κάπως υγρή υφή. ∆εν πρέπει να το παραψήσουμε.

Αυτή είναι μία από τις 68 μοναδικές συνταγές του βιβλίου «Άρωμα Βανίλιας, Γεύση Σοκολάτας» του Στέλιου Παρλιάρου που θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους με την «Καθημερινή»

Ο Α΄ τόμος του βιβλίου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή» και O Β΄ τόμος στις 17 Νοεμβρίου.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ