Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ξέσπασε αλλά ψάχνει τη διάρκεια

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ξέσπασε αλλά ψάχνει τη διάρκεια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «καρπός» της δυνατής και προσηλωμένης άμυνας στα 15 τελευταία λεπτά του αγώνα με την Εφές Αναντολού, ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού με την ευρεία διαφορά των 16 πόντων (86-70) στην έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι», δύο ημέρες μετά τους 103 πόντους που δέχτηκαν από τη Χίμκι, «φρέναραν» την Εφές στους 70, ενώ αποδείχτηκε ότι οι 86 που σκόραραν και πάλι ήταν… υπεραρκετοί για την τρίτη νίκη στη διοργάνωση.

Το πρώτο κέρδος είναι η χρονική αύξηση της αμυντικής αποτελεσματικότητάς του και το δεύτερο αποτελεί η απόφαση του Πεδουλάκη να χρησιμοποιήσει τους Καλάθη (10 ασίστ) και Ράις στις δύο θέσεις της περιφέρειας. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του φέτος και ταυτόχρονα ξεκούρασε τον αρχηγό του ΠΑΟ στη δημιουργία του παιχνιδιού. Στην απόδοση αυτού του διδύμου, προστέθηκαν η παραγωγικότητα του Παπαπέτρου και η θετικότατη παρουσία του Παπαγιάννη σε άμυνα και επίθεση.

O Παναθηναϊκός «κατέστρεψε» την ευστοχία της Εφές στα τρίποντα (1/12) του πρώτου ημιχρόνου (42-38), αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στην επίθεσή τους, με τις διεισδύσεις και το ποσοστό 64 τοις εκατό που είχαν στα δίποντα. Η διάρκεια της άμυνας του «τριφυλλιού» ήταν και πάλι ολιγόλεπτη. Από την πεντάδα των επιθετικών «όπλων» της Εφές, Λάρκιν, Σίμον, Σίνγκλεντον, Ντάνστον και Μίσιτς, οι «πράσινοι» περιόρισαν αισθητά μόνο τον τελευταίο. Τα ποσοστά των άλλων συμπαικτών του κυμάνθηκαν σε συνήθη επίπεδα, αναλογικά με τον χρόνο συμμετοχής τους, και γι’ αυτόν τον λόγο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ περισσότερο από τους επτά πόντους.

Η Εφές ισορρόπησε απόλυτα το παιχνίδι στα πέντε πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου με επιθετικά ριμπάουντ (σύνολο 10 στο ματς), αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν άμεσα, όταν η Εφές προηγήθηκε με τρεις πόντους. Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Καλάθη και του Ράις πρόσφερε επιθετικές λύσεις στο σερί 10-0 των γηπεδούχων (63-54 στο 30΄), κυρίως από τις τέσσερις ασίστ του αρχηγού του ΠΑΟ (καθεμία πιο εντυπωσιακή από την προηγούμενη), ενώ η επιλογή του Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ απέτρεψε τις διεισδύσεις των περιφερειακών της Εφές και εξαφάλισε τα αμυντικά ριμπάουντ. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, στη… βιασύνη τους να μειώσουν τη διψήφια διαφορά του σκορ, έφτασαν τα 30 τρίποντα, με έξι, μόλις, εύστοχα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 9, Ράις 18 (3), Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 14 (2), Βουγιούκας 2, Τζόνσον 7 (1), Μπράουν, Φρεντέτ 11 (3), Καλάθης 11, Γουάιλι, Μήτογλου, Μπεντίλ 4.

ΕΦΕΣ: Λάρκιν 28 (4), Μπομπουά, Σίνγκλετον 13 (1), Μπαλμπάι, Γκετσίμ, Πλάις 2, Μίτσιτς 6, Αντερσον, Πίτερς 2, Ντάνστον 8, Σίμον 11 (1).

• Χθες: Ερυθρός Αστέρας – Χίμκι 90-78.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή