ΚΙΝΑΛ: Eπικράτησε η προσέγγιση της κ. Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Eπικράτησε η προσέγγιση της κ. Γεννηματά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας λαμβάνει η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, μιας και όλα τα καίρια ερωτήματα γύρω από το διαδικαστικό απαντήθηκαν την Τετάρτη. Δεδομένο, λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται ότι το «πράσινο» συνέδριο θα γίνει με ταχείες διαδικασίες έως τις αρχές Δεκεμβρίου, χωρίς εκλογή συνέδρων και χωρίς να ανοίξει θέμα ηγεσίας. Εν ολίγοις, οι προτάσεις της Φ. Γεννηματά εκτιμάται ότι δεν κινδυνεύουν να «μπλοκαριστούν» στην ΚΟΕΣ.

Η ίδια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πάντως, αναμένεται ότι στη σημερινή ομιλία της θα επαναλάβει το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε και προχθές. Οτι, δηλαδή, παρονομαστής όλων των κινήσεών της είναι να κλείσει οριστικά η συζήτηση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και να συνεχιστεί η πορεία «προς τα εμπρός» με όχημα το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό άλλωστε διεμήνυσε και στο κλείσιμο της –αρκετά οξείας– συζήτησης της Τετάρτης, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί με τις συνεχείς εσωκομματικές διεργασίες και έχει έρθει η ώρα η παράταξη να κοιτάξει μπροστά, στο πλαίσιο του ενιαίου φορέα, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Κατά πληροφορίες, πάντως, η κ. Γεννηματά δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την αναφορά του Π. Γερουλάνου στον Αλέξη Τσίπρα, που αποτυπώθηκε ως σύγκριση φαινομενικά «δημοκρατικών διαδικασιών» στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι «διευθετήσεων σε κλειστά δωμάτια» στο ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός. Η απάντηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν σε αυστηρούς τόνους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε νέος γύρος –ήπιας– αντιπαράθεσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά τη δευτερολογία της.

Πάντως, αυτό που αξίζει κυρίως να κρατήσει κανείς από τη συζήτηση της Τετάρτης, ως εν μέρει μη αναμενόμενο, είναι οι ενστάσεις βουλευτών για τη στάση της κ. Γεννηματά, και μάλιστα μεταξύ των νέων προσώπων της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ενστάσεις οι οποίες δεν ήταν μεν ικανές να οδηγήσουν την πρόεδρο του Κινήματος σε μετατόπιση από τις θέσεις της, αποτελούν δε ένα καινούργιο δεδομένο στο εσωκομματικό πεδίο.

Εν κατακλείδι, η ηγεσία πέρασε, έστω και εν μέσω αντιδράσεων, τις θέσεις της και σήμερα αναμένεται να τις επικυρώσει στην ΚΟΕΣ. Ταυτόχρονα, η Χαρ. Τρικούπη άρχισε από χθες την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε (ΕΡΤ) μάλιστα, αναφερόμενος στις διαφωνίες που καταγράφηκαν, ότι «πρέπει να λέγονται όλα στις δημόσιες τοποθετήσεις». Πρόσθεσε δε ότι «η κουβέντα που γίνεται εσωκομματικά όχι μόνο δεν επιβαρύνει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά δυναμώνει μια προσπάθεια, διότι έτσι πρέπει να γίνεται διάλογος», κάνοντας λόγο για «μακρά ιστορία σκληρών εσωτερικών αναμετρήσεων στο ΠΑΣΟΚ» και υπογραμμίζοντας ότι «το ζήτημα είναι να βγαίνει ισχυρό από αυτές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή