Ετοιμο κατά 99% το «στολίδι» του Τόκιο

Ετοιμο κατά 99% το «στολίδι» του Τόκιο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαγικό» χαρακτήρισαν τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το εθνικό στάδιο του Τόκιο, το οποίο θα φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και τα αγωνίσματα του στίβου. Το στάδιο είναι μία από τις τρεις εγκαταστάσεις που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά οι Ιάπωνες καθησύχασαν τους Αθανάτους ότι θα τηρηθούν οι ημερομηνίες παράδοσης.

Το έργο είναι έτοιμο κατά 99% και οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει για τις 21 Δεκεμβρίου μια λαμπρή γιορτή εγκαινίων. Το στάδιο σχεδιάστηκε από τον Κένγκο Κούμα και παρόλο που υπερέβη τον αρχικό προϋπολογισμό, οι αντιδράσεις των ανθρώπων της ΔΟΕ έδειξαν ότι το 1,1 δισ. ευρώ επενδύθηκε σωστά. Οι εγκαταστάσεις που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί είναι του βόλεϊ και των υδάτινων σπορ. Η πρώτη αναμένεται να παραδοθεί τον Δεκέμβριο και η δεύτερη τον Φεβρουάριο.

Θετικά σχόλια απέσπασε και η εγκατάσταση του σλάλομ. Αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος σε μια δοκιμαστική διοργάνωση και εντυπωσιάστηκαν.

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται και οι ιθύνοντες των αεροδρομίων του Τόκιο. Από τον προσεχή Μάρτιο θα μπορούν να υποδέχονται καθημερινά περισσότερες πτήσεις. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι το 2020 θα επισκεφθούν τη χώρα τους 40 εκατ. άνθρωποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή