Περί ενότητας και εχθρών μας

Περί ενότητας και εχθρών μας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιο μήνυμα εξέπεμψε η επιβλητική στρατιωτική παρέλαση του «Οχι» στη Θεσσαλονίκη; Οτι λαός και Ενοπλες Δυνάμεις θα υπερασπισθούν τα εθνικά μας δίκαια ενάντια σε κάθε επιβουλή. Ποιος, σήμερα, είναι εκείνος που επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας; Κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πηγή κινδύνων για το έθνος βρίσκεται στα ανατολικά μας και ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του με το πέρας της παρέλασης επέλεξε να στείλει (για πολλοστή φορά) μήνυμα στους απέναντι, τονίζοντας:

«…Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι οι Ελληνες, ως λαός και ως έθνος, θα υπερασπισθούμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια».

Αυτά από την εξέδρα των επισήμων, γιατί σε μικρή απόσταση ο εχθρός κάποιων, όχι λίγων, παρελαυνόντων ήταν άλλος.

Ευέλπιδες, σωματεία αποστράτων, σύλλογοι – φολκλόρ, ακόμα και μαθητές λυκείων, που νωρίτερα είχαν παρελάσει μπροστά από τον Πρόεδρο, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, βροντοφώναζαν, χτυπώντας τα πόδια στην άσφαλτο, «δεν θα την πάρουνε ποτέ τη γη των Μακεδόνων». Και κάποιοι άλλοι, προς το τέλος της παρέλασης, τραγουδούσαν «έχω μια αδελφή, κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρειο Ηπειρο, την αγαπώ πολύ…»

Αναρωτιέται κανείς, βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά, τελικά από ποιον άραγε κινδυνεύουμε και προς τα πού πρέπει να έχουμε ως Ελληνες στραμμένο το «βλέμμα», στρατιωτικό, διπλωματικό, γεωπολιτικό. Η Ιστορία, η επίσημη ηγεσία μας και τα γεγονότα δείχνουν προς Ανατολάς. Οι Τούρκοι στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Κύπρου κάνουν πάρτι, ο εναέριος χώρος μας έχει γίνει σουρωτήρι, ο Ερντογάν μάς απειλεί ανοιχτά – όχι μόνο με το προσφυγικό.

Ωστόσο, μια μερίδα της κοινωνίας σε όλη την επικράτεια, της πολιτικής τάξης, του πνεύματος, με υψωμένη την εθνική γροθιά επιμένει ότι πρέπει να τρίζουμε τα δόντια στους από βορρά αδύναμους σε όλα τα επίπεδα «βαρβάρους», που ούτε στρατό έχουν ούτε διπλωματική ισχύ και τον εναέριο χώρο τους επιτηρούν ελληνικά F-16, για να μην μας πάρουν τη Μακεδονία. Πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι απειλείται σήμερα η ελληνική Μακεδονία και όχι το γκριζάρισμα του μισού Αιγαίου από τους Τούρκους; Εχω την εντύπωση πως ναι.

Μολαταύτα, είναι ανάγκη η «αρραγής ενότητα του έθνους» να σφυρηλατείται επί των πραγματικών εθνικών κινδύνων και για να καταστεί αυτό δυνατό θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή