Νέα εθνική διαχειρίστρια του PISA

Νέα εθνική διαχειρίστρια του PISA

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιστρέφει» στην… PISA η κ. Χρύσα Σοφιανοπούλου. Η πανεπιστημιακός αναλαμβάνει εκ νέου την άμμισθη θέση της εθνικής διαχειρίστριας του διαγωνισμού PISA του ΟΟΣΑ, στην οποία ήταν από το 2013. Ο διαγωνισμός αξιολογεί το επίπεδο των 15χρονων σε κατανόηση κειμένου, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες. Η κ. Σοφιανοπούλου είχε αποδεσμευθεί από τη θέση με απόφαση της τέως ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στις 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η νέα υπουργός κ. Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση την κ. Σοφιανοπούλου. Άλλωστε είναι ιδιαίτερα έμπειρη, αφού την κατείχε  από το 2013.

Η κ. Σοφιανοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στα Μαθηματικά και στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, ενώ διδάσκει Μεθοδολογία Εκπαιδευτικής Ερευνας.

Η επιλογή της θεωρείται ότι σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει η ηγεσία του υπουργείου στα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA. Άλλωστε, οι Ελληνες μαθητές σημειώνουν πάντα μέτριες επιδόσεις.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του 2018 αναμένονται στις αρχές του προσεχούς Δεκεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015 ήταν κάθετα αντίθετος στον διαγωνισμό, καταγγέλλοντας την «εργαλειοποίηση» των αποτελεσμάτων του για υιοθέτηση «αντιλαϊκών πολιτικών».

Ενδεικτικά, παρότι υπάρχει πόρισμα για τις επιδόσεις των Ελλήνων στον διαγωνισμό του 2015, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν το δημοσιοποίησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή