Κως: Δήμαρχος και κάτοικοι «μπλόκαραν» την αποβίβαση μεταναστών

Κως: Δήμαρχος και κάτοικοι «μπλόκαραν» την αποβίβαση μεταναστών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Κω βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Νικηταράς, μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες μετακινήσεις μεταναστών προς το νησί, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί, με τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κω να φτάνουν, σύμφωνα με τοπικά μέσα, τους 4.500.

Κως: Δήμαρχος και κάτοικοι «μπλόκαραν» την αποβίβαση μεταναστών-1

Μετά τους 50 μετανάστες που μεταφέρθηκαν από τη Σύμη, υπήρξε η πληροφορία πως περίπου 60 ακόμη άτομα θα έφταναν στο νησί από το Καστελλόριζο, γύρω στη 01:00 με το πλοίο της γραμμής.

Ωστόσο, όταν το πλοίο έφτασε, το «μπλόκο» δημάρχου και κατοίκων (είχαν επιστρατευτεί και οχήματα του δήμου) δεν επέτρεψε την αποβίβασή τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο συνέχισε την πορεία του με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ζητά άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά άλλων από άλλα νησιά στην Κω. Επίσης ζητάει επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και ασύλου και προώθηση στην ενδοχώρα όσων φτάνουν στα νησιά.

Πηγή φωτογραφιών: kosnews24.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή