Τα ίδια, Νικολάκη μου…

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι προϊόντα ή υπηρεσίες εξάγει ο στρατός; Παράδοξο ερώτημα. Ισως και άνευ νοήματος. Ο στρατός κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό για να προασπίζει τα σύνορα της χώρας. Δεν έχει λογιστικά κιτάπια και δεν εξάγει τίποτε. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να έχει περίπτερο σε εκθέσεις εξαγωγικού χαρακτήρα;

Οπως διαβάζουμε, στη «λαμπρή έκθεση Kavala Expo 2019 (…) ξεχώρισε το περίπτερο του Ελληνικού Στρατού. Ο Ε.Σ. έρχεται στην έκθεση πρώτη φορά, σε συνέχεια της συμμετοχής του στη ΔΕΘ» («Πρωινή Καβάλας», 25.9.2019).

Το μυστήριο λύνεται διαβάζοντας ότι την κορδέλα της έκθεσης έκοψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και βουλευτής Καβάλας. Πάλι καλά, να λέμε, που δεν ανέλαβε το υπουργείο Μεταφορών για να κάνει προαστιακό στον νομό, όπως είχε κάνει το 2009 –λίγο πριν από τη χρεοκοπία, αν θυμάστε– ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κι εκτός αυτού, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στέρησε την ευκαιρία να επιτελέσει το μόνο έργο που έχει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Ως γνωστόν, στη Θεσσαλονίκη συντηρούμε κοτζάμ υπουργείο για να έχει κάποιος πολιτευτής της Βορείου Ελλάδος την ευκαιρία να κόβει κορδέλες και να εκδίδει «μπακαλιάρους» επί τη ευκαιρία των εθνικών εορτών. Και μιας και το έφερε η κουβέντα: εκείνο το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τι κάνει; Οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά; Τα ενοίκια και τα λειτουργικά έξοδα πληρώνονται στην ώρα τους; Ανησυχούμε, διότι από τη στιγμή που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να το κρατήσει κι έχρισε επικεφαλής μια πολιτευτή της Καστοριάς, δεν ξανακούσαμε τίποτε.

Η αίσθηση του «πάμε σαν άλλοτε, στον δρόμο προς τη χρεοκοπία» ενισχύεται από μια διαβεβαίωση που παρείχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε συνομιλία που είχε στη Βουλή με τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μπουκώρο. Ο τελευταίος δήλωσε ικανοποιημένος «από τη διαβεβαίωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο. Εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι όσοι επιχειρούσαν την απομάκρυνση των πεζοναυτών από τον Βόλο μόνο προσχηματικά επικαλούνταν επιχειρησιακούς λόγους. Τέλος, δεν μπορεί παρά να αισθάνονται δικαιωμένοι όσοι πραγματικά νοιάστηκαν για την παραμονή της ταξιαρχίας στον Βόλο, χωρίς να παρακολουθούν άβουλοι τις εξελίξεις που είχαν δρομολογηθεί» (ΕΡΤ Βόλου, 14.10.2019).

Τελικώς, η προ χρεοκοπίας κανονικότητά μας «έφτασε εμπρός βήμα ταχύ (…) δώρα στα χέρια της πολλά και όμορφα κρατεί και τα μοιράζει γελαστή σε όποιον το ζητεί». Το θέμα είναι ότι με τέτοια ρουσφέτια και διευθετήσεις την περίοδο 2007-2009 η Ν.Δ. τίναξε το ταμείο στον αέρα. Θα συμφωνήσουμε ότι τότε ήταν πολύ περισσότερα, αλλά τρώγοντας ανοίγει η όρεξη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή