«Μετασεισμοί» στο ΚΙΝΑΛ, λόγω συνεδρίου ΠΑΣΟΚ

«Μετασεισμοί» στο ΚΙΝΑΛ, λόγω συνεδρίου ΠΑΣΟΚ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα… απόνερα της έντονης εβδομάδας που προηγήθηκε στο ΚΙΝΑΛ, λόγω του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν στο επίκεντρο της επικαιρότητας στη Χαρ. Τρικούπη. Μπορεί το ζήτημα να θεωρείται λήξαν και οι αποφάσεις να έχουν ληφθεί, ωστόσο οι αντιδράσεις –θετικές και αρνητικές– φαίνεται πως θα διατηρηθούν τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι τη διεξαγωγή του.   

Στο θέμα επανήλθε, χθες, με δηλώσεις του (ρ/σ Θέμα) ο Ν. Ανδρουλάκης, η απουσία του οποίου από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ την Παρασκευή, που επικύρωσε τις αποφάσεις για το συνέδριο, δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο ευρωβουλευτής άσκησε εκ νέου κριτική κατά της Φ. Γεννηματά, καταλογίζοντάς της ότι μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα-σφραγίδα και κάνοντας λόγο για «θεσμική ασέβεια». Παράλληλα, μίλησε για συνεχόμενα λάθη από το 2017 (σε αυτά συμπεριέλαβε και τη ρήξη με τον Ευ. Βενιζέλο), τα οποία «διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον Αλ. Τσίπρα στο 31%». Αναφερόμενος μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε τοποθέτηση ανάλογη με εκείνη του Π. Γερουλάνου την περασμένη Τετάρτη, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. «Ο κ. Τσίπρας κάνει συνέδριο ανασυγκρότησης με δυνάμεις από τον χώρο μας, θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς ένα συνέδριο ως πολιτικό αντίβαρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην αντίθετη κατεύθυνση, εν τω μεταξύ, κινείται η μικρότερη συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, η Ανανεωτική Αριστερά, που εκπροσωπεί το ρεύμα της «πρώην ΔΗΜΑΡ» εντός του ενιαίου φορέα. Σε ανακοίνωσή της, στηρίζει επί της ουσίας τις κινήσεις της ηγεσίας για «ενσωμάτωση» του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ αφήνει – εμμέσως πλην σαφώς– αιχμές κατά των κ. Ανδρουλάκη και Γερουλάνου, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε επιλογή εσωστρέφειας αυτήν την περίοδο δεν ωφελεί». Η παραπάνω τοποθέτηση προσθέτει ακόμη ένα κομμάτι στο «παζλ» των αντιδράσεων, το οποίο, ωστόσο, παραμένει τυπικά ανολοκλήρωτο. Και αυτό γιατί το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να τηρεί ευδιάκριτες αποστάσεις από τα τεκταινόμενα, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί σε άτυπο ή επίσημο επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, επίκαιρο και άκρως… νοσταλγικό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση του «Κινήματος Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και είχε απασχολήσει τις τελευταίες ημέρες τα social media, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, και παλαιοί «πράσινοι» βουλευτές και στελέχη, προτάσσοντας της σύσταση Κινήματος, εμπνεόμενου από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή