Σαλιγκάρια, χοχλιοί ή κοχλίοι; Όπως και αν τα λέτε υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να τα καθαρίσετε και πολλές συνταγές για να τα απολαύσετε.
Σαλιγκάρια, χοχλιοί ή κοχλίοι; Όπως και αν τα λέτε υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να τα καθαρίσετε και πολλές συνταγές για να τα απολαύσετε.
Οι σεφ του Γαστρονόμου έχουν μοιραστεί μαζί μας μια ευρύτατη γκάμα συνταγών. Ποιες, όμως, ήταν οι αγαπημένες του κάθε συντάκτη αυτόν τον μήνα;
Εσείς τι τσουρέκι θα ζυμώσετε φέτος; Αν δεν έχετε αποφασίσει, πάρτε το βιβλίο «Τα γλυκά του Πάσχα και της άνοιξης» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή. Εδώ μία από τις 54 συνταγές που θα βρούμε μέσα.
Δύο αγαπημένα ιταλικά στέκια στο Παλαιό Ψυχικό γίνονται προορισμός για τους βόρειους που τα τιμούν κάθε μέρα και δίνουν μάχη για ένα τους τραπέζι τα Σαββατοκύριακα.
Βελούδινο, αρωματικό, γαλατένιο και μελωμένο το ρυζόγαλο που φτιάχνουν στο αγαπημένο γαλακτοπωλείο της Ομόνοιας. Μια συνταγή που θέλαμε εδώ και καιρό να βρούμε.
Συναντήσαμε τον λαϊκό τραγουδοποιό στο μαγαζί του, την «Κρύπτη», στην Καισαριανή, την παλιά «Μαγιοπούλα», όπου εμφανίζεται δεκαετίες τώρα με μικρά διαλλείματα.
Μανιτάρια πολύ ψιλοκομμένα στην μπεσαμέλ και κακάο, σχεδόν ανεπαίσθητο, στη σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή-best seller, που μας έδωσε το μαγειρείο Bread & Roses, στην Πανεπιστημίου.
Μια διαφορετική φάβα με μόλις δύο υλικά: μπιζέλια και κρεμμύδια! Είναι κατάλληλο για vegans αλλά και για όσους νηστεύουν.
Πώς επιλέγουμε, πώς ξεπικρίζουμε και πώς μαγειρεύουμε την αγαπημένη μας ελιά, το δώρο της θεάς Αθηνάς.
Για να μην υπάρχουν άγνωστες λέξεις στην…ταβέρνα, συγκεντρώσαμε και σάς παρουσιάζουμε ένα χρήσιμο λεξικό. Όλα αυτά που έλεγαν ανέκαθεν στις ταβέρνες και εξακολουθούν να λένε.
Το πιο διαδεδομένο κέρασμα σε όλη την Ελλάδα και το πιο απλό, με δύο υλικά όλα κι όλα: κουβερτούρα και αμύγδαλα.
Η ώρα 12 το μεσημέρι κι η μπουκάλα προπανίου ξεβιδώνεται, το τσακμάκι ανάβει τη φωτιά, και οι φλόγες γλείφουν το τηγάνι με το λάδι. Στο μεταξύ το μπαρμπουνάκι βουτάει γυμνό σε μια θάλασσα από φρυγανάλευρο και βγαίνει ντυμένο. Το λάδι βγάζει μικρές φουσκάλες, μυρίζει και καίει, είναι έτοιμο να υποδεχτεί το φρέσκο ψαράκι. Σε λίγο […]
Σαν αυτά τα κεφτεδάκια δεν έχετε ξαναδοκιμάσει! Είναι τόσο νόστιμα, που δεν μένει ούτε ένα. Αν δεν θέλετε, δεν τα περιλούζετε με τη σάλτσα στάκας. Αλλά, σάς το λέμε, αξίζει!
Είναι γεμιστή με κασέρι και λιαστές ντομάτες, ενώ στη ζύμη μπαίνει και τσίπουρο. Λέτε γι’ αυτό να είναι τόσο νόστιμη;
Μαγειρεύει τα υλικά του με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία, καθώς πιστεύει ότι η τεχνική είναι χρήσιμη, αλλά η πρώτη ύλη βασιλιάς. Ο Γιάννης Λουκάκης, λίγο πριν ανοίξει εστιατόριο και στην Αθήνα, μάς ξεναγεί στη βιολογική αγορά της Καλαμαριάς.
Το καλό φαγητό είναι στην κορυφή της λίστας μας με τους λόγους για μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.
«Είναι φοβερό επιδόρπιο, καθαρίζει τέλεια το στόμα μετά από ένα γεύμα, σε δροσίζει, σε ετοιμάζει τέλεια να πας μετά να πιεις το ποτό σου», μάς λέει η Γωγώ Δελογιάννη.
Είναι μια συνταγή από την Ιερά Μονή του Όρους Σινά. Αν δεν την κάνουν νηστίσιμη, προσθέτουν τόνο κονσέρβας μέσα στη σάλτσα ή, πιο σπάνια, κάποιο τυρί.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης εμπνέεται από την ελληνική ταβέρνα και δημιουργεί έναν χαλβά, που όμοιό του δεν έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε τον και απολαύστε τον με ελληνικό καφέ.
Μια άλαδη σούπα που φτιάχνουν στην Ιερά Μονή του Σινά με λαχανικά από τους κήπους τους – κάποιες φορές αντί για κριθαράκι βάζουν ρύζι.
Ένα νόστιμο, νηστίσιμο σάντουιτς με καλαμάρι τηγανητό και ταραμοσαλάτα για όλες τις ώρες.
Στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά, στο αρχαιότερο μοναστήρι του κόσμου, όπου η ελληνική γλώσσα ακούγεται εδώ και 15 αιώνες, ανοίγουμε ένα παράθυρο στη βυζαντινή κληρονομιά μας.