Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στο Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σαγκάη, ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελείτο από εκατοντάδες Ελληνες και Κινέζους επιχειρηματίες.

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα» πρόσθεσε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία που αποτυπώνεται στις αγορές και στις επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές και τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, αλλά και στο γεγονός ότι η Κίνα στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα την κρίσιμη τελευταία δεκαετία και τόλμησε να επενδύσει σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε –πλην της επένδυσης της Cosco– στις προοπτικές που ανοίγονται για τις δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι εφικτός ο στόχος την περίοδο 2020-21 η Ελλάδα να προσελκύσει 500.000 τουρίστες από την Κίνα.

Στάθηκε ακόμη στο ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να επενδύσουν στην εγχώρια αγορά της Κίνας και ένας από τους λόγους που επέλεξε να ηγηθεί ο ίδιος της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σαγκάη. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά για την ενίσχυση της δραστηριότητας των Ελλήνων στην Κίνα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ κατά την επίσκεψή του στο νέο εργοστάσιο της ελληνικής επιχείρησης Kleemann σημείωσε ότι το παράδειγμα της εταιρείας δείχνει πώς η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργεί αρμονικά σε ένα διεθνές περιβάλλον. Αναφερόμενος μάλιστα στην προτεραιότητα της κυβέρνησης που είναι η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω οι πρώτες κουβέντες των ελληνικών αρχών σε εκείνους που έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να είναι “πώς μπορώ να σας βοηθήσω;”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή