Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης επενδύει στο μέλλον

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης επενδύει στο μέλλον

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Δάφνη, το 5ο Δημοτικό Σχολείο που έχει πάρει το όνομα «Γεώργιος Μπουζιάνης» (στην ίδια περιοχή είναι και το ομώνυμο μουσείο) πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας μια πινακοθήκη για τα παιδιά. Είναι κάτι μοναδικό γιατί είναι κάτι που έχει ριζώσει, που μεγαλώνει, που συνομιλεί με την κοινωνία. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έζησα από κοντά την ετήσια εκδήλωση αυτής της προσπάθειας, την έκθεση με έργα των παιδιών και με έργα εικαστικών, σε μια θαυμαστή παράλληλη συνύπαρξη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στο Θησείο.

Για έκτη χρονιά φέτος, τα έργα των εικαστικών, μετά το πέρας της έκθεσης που έχει τίτλο «Η Ελλάδα που αγαπώ» (έως 15/11), θα μείνουν στο σχολείο εμπλουτίζοντας την πινακοθήκη. Αν δεν ήμουν μάρτυρας της τεράστιας συμμετοχής κόσμου, του παλμού και της συγκίνησης, δεν θα μετέφερα με τέτοια ζέση αυτό το βίωμα. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει τραγούδια με τη συνοδεία του μουσικού Ευάγγελου Αυγέρη, οι ζωγραφιές τους είχαν γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, η έκθεση των εικαστικών έχει επιμελήτρια την ιστορικό τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη και όλα αυτά και πολλά ακόμη οφείλονται στον διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, Νίκο Ευσταθίου, έναν άνθρωπο που τιμά το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Τα παιδιά δούλεψαν σε ειδικά εργαστήρια με την Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, και μας έδωσαν έργα συγκινητικής ομορφιάς.

Για πολλή ώρα στάθηκε μπροστά στα έργα των παιδιών η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία προσήλθε για να εγκαινιάσει την έκθεση και να μιλήσει με τους διοργανωτές και τα παιδιά. Η παρουσία της και ο μεγάλος χρόνος που παρέμεινε στην έκθεση ήταν ένα σήμα ενθάρρυνσης για παρόμοιες πρωτοβουλίες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα των παιδιών και τα φέρνουν σε επαφή με την τέχνη.

Ολοι οι εικαστικοί που εκθέτουν (ορισμένα έργα είναι πολύ ενδιαφέροντα) συμμετέχουν με την ικανοποίηση ότι ενισχύουν μια καθ’ όλα αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης. Η έκθεση γίνεται με τη συνεργασία της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή