80 χρoνια πριν… 5-11-1939

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ: Ο Πρόεδρος κ. Ρούζβελτ υπέγραψε τον νόμον περί ουδετερότητος την 12.4΄. Η τελετή της υπογραφής εγένετο επί παρουσία του Προέδρου και του αντιπροέδρου της Βουλής, του υπουργού των Εξωτερικών και πολλών γερουσιαστών και βουλευτών εξ αμφοτέρων των παρατάξεων. Εις το υπουργείον των Εξωτερικών συνεκροτήθη υπό την προεδρίαν του κ. Χαλλ σύσκεψις των διευθυντών των υπουργείων Ναυτικών, Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εμπορίου και Στρατιωτικών. Κατά την σύσκεψιν επρόκειτο να καταρτισθούν αι προκηρύξεις τας οποίας θα εκδώση ο Πρόεδρος εις εκτέλεσιν του ψηφισθέντος νέου νόμου της ουδετερότητος […].

ΕΠΕΚΤΑΣΗ: Το τηλέφωνον είναι, διά την επαρχίαν, διά την ύπαιθρον φορεύς πολιτισμού. Και είναι επίσης φορεύς πολιτισμού του υφυπουργείου των Τ.Τ.Τ., το οποίον απεφάσισε προχθές την επέκτασιν της υπεραστικής τηλεφωνικής συγκοινωνίας εις πλείστα επαρχιακά κέντρα.

ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Λόγω της πολεμικής καταστάσεως τα αγγλικά μεταλλουργικά εργοστάσια εδέχθησαν τεραστίας παραγγελίας. Αλλά η μεταλλουργική βιομηχανία είναι τόσο ισχυρά εις την Αγγλίαν ώστε αι πολεμικαί ανάγκαι δεν επέφεραν την παραμικρήν δυσχέρειαν εις την προμήθειαν χάλυβος […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή