Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου: Η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου: Η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεροποντή της Δευτέρας δεν πτόησε κανέναν. Από τις 7 μ.μ. παρέες παρέες άρχισαν να προσέρχονται στο εμβληματικό Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά και να παίρνουν θέση στο αμφιθέατρο για την 12η απονομή των Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» και της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Στη συγκινητική τελετή που ακολούθησε τιμήθηκαν 15 Έλληνες παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι ελληνικών τροφίμων από όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα, οι οποίοι με πείσμα, θάρρος και ευσυνειδησία παράγουν εξαιρετικά προϊόντα με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

Όλοι τους «επίμονοι κηπουροί», με περισσή τρέλα και ακόμη περισσότερη πίστη, σκιαγραφούν το τοπίο της ελληνικής παραγωγής τροφίμων και αναδεικνύουν τη δυναμική της. Εξωστρέφεια, ποιότητα, αίσθηση της συνέχειας αλλά συγχρόνως μια στροφή στην καινοτομία, αγάπη για την παράδοση αλλά και τις νέες τεχνολογίες, αυτές είναι οι αρχές που υπηρετούν όλοι οι βραβευμένοι, τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από σύντομα βίντεο, αλλά και από τις ευχαριστήριες ομιλίες τους.

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου: Η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε-1

Φωτογραφία: Δ. Βλάικος

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Mastercard, έκλεισε με μια γιορτή στο Μέγαρο Μελά, όπου οι σεφ του «Γαστρονόμου» Κλεομένης Ζουρνατζής, Νένα Ισμυρνόγλου, Περικλής Κοσκινάς, Αστέριος Κουστούδης, Λευτέρης Λαζάρου, Σπύρος και Βασίλης Λιάκος, Χριστόφορος Πέσκιας, Στέλιος Παρλιάρος και Νίκη Χρυσανθίδου μαγείρεψαν εδέσματα εμπνευσμένα από τις κουζίνες της Πόλης, της Σμύρνης και του Πόντου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή