Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019: Τυριά από κυκλαδίτικο τερουάρ

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019: Τυριά από κυκλαδίτικο τερουάρ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μονάδα σύγχρονη, όμως οι συνταγές των τυριών παλιές και με τις γευστικές αρετές της οικοτεχνικής τυροκόμησης. Ο λόγος για το νιώτικο τυροκομείο που φτιάχνει εξαίσια τυριά στη γεύση των οποίων αποτυπώνεται η θαλασσινή νοστιμιά της χλωρίδας της ΄Ιου. Το γάλα προέρχεται από αλανιάρικα κατσίκια, πρόβατα και αγελάδες που βόσκουν σε έναν παραθαλάσσιο κάμπο πλάι στο Μαγγανάρι.

Το κεφαλοτύρι, το σκωτύρι, το ξινό, η μυζήθρα, αλλά και καινούργια προϊόντα όπως η γραβιέρα «Ομήρου Τριλογία», ενθουσίασαν τους ειδικούς που συμμετείχαν στην τυφλή γευσιγνωσία του Γαστρονόμου. Το δημοτικό τυροκομείο του νησιού ανέλαβε κάποια στιγμή ιδιωτικά ο Δημήτρης Ζακχαίος, αντιδήμαρχος της Ίου, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότησή του.

Στο πλάι του, ο πολυμήχανος διευθυντής Στέλιος Παξιμαδάς, ο πεπειραμένος τυροκόμος Παναγιώτης Βαλμάς και ο διάδοχός του Πάρης Σιφναίος. Το αποτέλεσμα; Διπλασίασαν την παραγωγή και σταθεροποίησαν την ποιότητα συνεχίζοντας δυναμικά τη μακραίωνη τυροκομική παράδοση του νησιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή