Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο Τονίνο Καροτόνε εμφανίζεται στο Christmas Theater με τη συμμετοχή των Pietra Montercovino και Gadjo Dilo. Στις 8 μ.μ. Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

– Ξεκινά ο νέος κύκλος διαλέξεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, με θέμα «Νεοκλασική Αρχιτεκτονική και Τέχνη στην Ελλάδα και στον Σύγχρονο Κόσμο», με την ομιλία της ιστορικού τέχνης Μαριλένας Κασιμάτη και τίτλο «Η Εθνική Πινακοθήκη, η ιστορία και δύσκολη πορεία ενός εθνικού μουσείου νεότερης τέχνης». Στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 22.

– Η Μαργαρίτα Πουρνάρα συζητάει με τον διευθυντή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Κυριάκο Κουτσομάλλη, για το ζεύγος Γουλανδρή, τη δημιουργία της συλλογής τους, το Μουσείο της Ανδρου και βέβαια το νέο μουσείο στο Παγκράτι. Στις 8.30 μ.μ. Ιανός, Σταδίου 24.

– Ο «Πάπας» του κινηματογραφικού trash Tζον Γουότερς παρουσιάζει ζωντανά το «This Filthy World», ένα stand-up μονόλογο για τις προσωπικές του εμμονές και την αντισυμβατική σοφία του. Στις 8.30 μ.μ. Κινηματογράφος «Ολύμπιον», πλ. Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη.

– Παρουσίαση του βιβλίου του Matsuo Basho «O στενός δρόμος προς τα βάθη του Βορρά» (εκδ. Αγρα) γίνεται σήμερα στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες. Ομιλητές οι: Μαρία Αρώνη, Kyoko Shibayama,  Στέλιος Λ.  Παπαλεξανδρόπουλος, Ιερομόναχος Συμεών. Στις 8 μ.μ. Σπ. Μερκούρη 62.

– Το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» παρουσιάζεται από σήμερα και κάθε Τετάρτη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Η σκηνοθεσία είναι της Νάντιας Δαλκυριάδου. Στις 8.30 μ.μ. Αγ. Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή