Βαρύ κατηγορητήριο για τον Γιώργο Δώνη

Βαρύ κατηγορητήριο για τον Γιώργο Δώνη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα κριθεί το διάστημα που θα μείνει μακριά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης. Ο 50χρονος προπονητής κλήθηκε να απολογηθεί μεθαύριο στις 2 το μεσημέρι, με το κατηγορητήριο να είναι βαρύ, όπως αναμενόταν μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνος ο Σλοβένος διαιτητής.

Ο Δώνης κατηγορείται ότι προς το τέλος του παιχνιδιού απώθησε τον τέταρτο διαιτητή (Κουτσιαύτη) και κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών ή εάν τιμωρηθεί (το πιθανότερο) με τη διάταξη περί αξιωματούχων, με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή στα αποδυτήρια από 15 ημερολογιακές ημέρες έως έξι μήνες, συν πρόστιμο από 5.000 έως 40.000 ευρώ. Με πρόστιμο μέχρι 90.000 ευρώ απειλείται (ως συνυπεύθυνη) και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για την οικογένεια Δώνη, πάντως, η χθεσινή ήταν ημέρα χαράς καθώς η σύντροφος του Χρήστου, Σοφία, έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι. Ο… παππούς πλέον Γιώργος Δώνης αφιέρωσε όλη την ημέρα σ’ αυτό το ευτυχές γεγονός και δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα απόνερα του ντέρμπι της Τούμπας και ειδικά με τη διαιτησία. Η ΠΑΕ, άλλωστε, διέψευσε ότι έκανε κάποια αναφορά στις αποφάσεις του Σλοβένου ρέφερι τη Δευτέρα, στη συνηθισμένη ομιλία του προς τους παίκτες μετά το παιχνίδι.

• Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ «τρέχει» μετά την επικύρωσή της από την έκτακτη Γ.Σ. της Δευτέρας. Η διάρκειά της θα είναι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πολύ μικρότερη, δηλαδή, απ’ όσο συνηθίζεται. Ο λόγος είναι ο έλεγχος προόδου (monitoring) από την ΟΥΕΦΑ και η αδειοδότηση για την επόμενη περίοδο, η οποία απαιτεί πλάνο βιωσιμότητας και εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.

• Η εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα σε συνδυασμό με τη δημόσια έκκληση του Γιώργου Δώνη και αρκετών παικτών του να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα, αναμένεται να φέρει αρκετούς οπαδούς του Παναθηναϊκού την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η προπώληση ξεκίνησε από προχθές και τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια όπου η κίνηση ήταν υποτονική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή