Εθνική Μπάσκετ: Πιτίνο, Γιάννης, Ιτούδης…

Εθνική Μπάσκετ: Πιτίνο, Γιάννης, Ιτούδης…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιθανή συνεργασία του Ρικ Πιτίνο με την εθνική ομάδα μπάσκετ με φόντο τη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα κορυφώσει τις πιθανότητες επανένταξης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Ελληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν έχει κανένα παράπονο από τη συνεργασία με τον νυν τεχνικό της ελληνικής ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο, αλλά και από τους συμπαίκτες του στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό στη φάση των «16» και τη δεδομένη απογοήτευση του MVP του περυσινού πρωταθλήματος ΝΒΑ. Ομως, η παρουσία του Πιτίνο στον πάγκο της εθνικής ανδρών, αναμένεται να εξάψει το ενδιαφέρον του Greek Freak, ο οποίος ουδέποτε εξέφρασε άποψη και δεν πρόκειται να το κάνει, λόγω χαρακτήρα και επαγγελματισμού για το ποιος θα είναι ο προπονητής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, περιμένει να ακούσει τις απόψεις του Αμερικανού τεχνικού και θεωρεί ότι στην καθ’ όλα καταξιωμένη καριέρα του, η συνεργασία με εθνικό συγκρότημα για πρώτη φορά, αποτελεί ισχυρό δέλεαρ. Στις εναλλακτικές επιλογές για τη θέση του πρώτου προπονητή στο Προολυμπιακό τουρνουά, ξεχωρίζει ο Δημήτρης Ιτούδης, στον οποίο είχε γίνει πρόταση πριν από δύο χρόνια, αλλά είχε αρνηθεί λόγω της διαφωνίας της ΤΣΣΚΑ.

Η χρονική διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά, όμως, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου και η κατ’ αποκοπή συνεργασία, είναι δύο σημαντικές προϋποθέσεις νέας κρούσης και πιθανής αποδοχής από τον Ελληνα προπονητή. Βέβαια, όλοι οι υποψήφιοι υπολογίζουν σημαντικά τη δυσκολία αποστολής που θα έχει η Εθνική να κερδίσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο πρόκρισης από το Προολυμπιακό όπου θα συμμετάσχει.

• Η Ελλάδα χάνει την υποψηφιότητά της για τη διοργάνωση του Προολυμπιακού τουρνουά (23-28 Ιουνίου 2020) που θα αποφασιστεί στις 15 του μηνός από τη FIBA, καθώς από την πολιτεία δεν υπήρξε οικονομική αρωγή για το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται, μαζί με τον φάκελο που κατατέθηκε από την ομοσπονδία. Συνεπώς, η εθνική ανδρών θα διεκδικήσει την πρόκριση σε άλλη χώρα και ενώ υποψηφιότητα κατέθεσε χθες η Κροατία για τη διοργάνωση του Προολυμπιακού στο Σπλιτ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή