Σαν καινούργια η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα

Σαν καινούργια η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκπληξη προκάλεσε στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα η επιχείρηση «καθαρισμός πλατείας», που έλαβε χώρα χθες το πρωί. Η πλατεία πλένεται με νερό μέρα παρά μέρα υπό κανονικές συνθήκες, όμως η επιβάρυνση που δέχεται απαιτούσε δραστικότερα μέτρα.

Χθες, ειδικό σάρωθρο του δήμου έτριψε και καθάρισε κάθε γωνιά της μεγάλης πλατείας που βρίσκεται πέριξ του ναού, ενώ παράλληλα ο χώρος απολυμάνθηκε. Πρόκειται για μια διαδικασία που η αρμόδια υπηρεσία του δήμου σκοπεύει να πραγματοποιεί κάθε 15 ημέρες, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος καθαρισμού της πόλης που εφαρμόζει. «Το στοίχημα για τον Δήμο της Αθήνας είναι να δίνει το “παρών” καθημερινά και σε κάθε γωνιά της πόλης. Σήμερα, καθαρίζουμε και φροντίζουμε την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Κάθε μέρα εδώ, παντού στην Αθήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τη χθεσινή παρέμβαση στον Αγιο Παντελεήμονα.

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ο δήμος αναμένεται να προμηθευτεί 14 υδροφόρες και 21 πλυστικά μηχανήματα, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα να δρομολογηθούν περισσότεροι καθαρισμοί. «Το πλύσιμο μιας πλατείας χρειάζεται συγκεκριμένη οργάνωση, γιατί πρέπει να γίνει πολύ νωρίς το πρωί, όταν ο χώρος δεν χρησιμοποιείται από τους πολίτες», λέει στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Αβραμίδης. Πριν από λίγες ημέρες, την Κυριακή το πρωί, συνεργεία του δήμου καθάρισαν όλη την περιοχή του Ψυρρή με σάρωθρα και πλυστικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βάφτηκαν και συγκεκριμένα σημεία, όπως και οι κάδοι απορριμμάτων. Αύριο σχεδιάζεται ο καθαρισμός της πλατείας Φειδά στα Πατήσια, ενέργεια που θα συνδυαστεί με αλλαγή των λαμπτήρων και τοποθέτηση πρασίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή