Το Κονκλάβιο (06/11/19)

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βοnding στο Καβούρι

Ωραία, μεγαλοπρεπής και κυρίως ιστορική η αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μασίφ ξύλο και το μάρμαρο είναι ψυχοπλακωτικά. Οχι σαν τη θέα από το Καβούρι, σε ξενοδοχείο του οποίου ακούω ότι θα λάβει χώρα το πρωί του Σαββάτου η άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Ατυπη σημαίνει χαλαρή. Δηλαδή η εντολή προς τους βουλευτές είναι να εμφανιστούν όλοι κάζουαλ, με τα τζινάκια τους και να κάνουν group therapy. Πληροφορούμαι, μάλιστα, ότι η ιδέα μιας πιο χαλαρής συζήτησης με τους βουλευτές ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποφάσισε να τους μαζέψει εκτός «χώρου εργασίας», όπως κάνουν μεγάλες εταιρίες για να γίνει bonding μεταξύ των στελεχών.

Ανθισμένα λουλούδια

Μάλιστα, μαθαίνω ότι ο ίδιος δεν θα μιλήσει στην αρχή. Θα αφήσει όλα τα λουλούδια να ανθίσουν και να μιλήσουν για μερικές ώρες, αφού ο αρχικός προγραμματισμός είναι η όλη συζήτηση να διαρκέσει τέσσερις ώρες. Στο τέλος προφανώς θα τοποθετηθεί και ο ίδιος. Στο μεταξύ, παρότι δεν υπάρχει αυστηρό θεσμικό πρωτόκολλο, προφανώς θα μιλήσει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Στέλιος Καλαφάτης, αλλά και υπουργοί που χειρίζονται τα θέματα αιχμής της τρέχουσας περιόδου. Δηλαδή: Γιώργος Γεραπετρίτης για τη συνταγματική αναθεώρηση, Χρήστος Σταϊκούρας για την οικονομία και το φορολογικό, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, αλλά και ο Ιωάννης Μπούγας, πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, o oποίος θα ενημερώσει για τις εργασίες της Επιτροπής. Γιατί όχι; Μήπως είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν σαββατιάτικα; 

Bonding στου Ψυρρή

Στο παράλληλο σύμπαν, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ήδη τη δική του επιχείρηση bonding με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά το βράδυ της Δευτέρας στο μπαρ «Λοκάλι» στου Ψυρρή. Εκεί μου λένε ότι ο Τσίπρας έφτασε «σχετικά» στην ώρα του. Το «σχετικά» προφανώς απηχεί τη Θεωρία της Σχετικότητας και ισοδυναμεί με μόλις 40 λεπτά καθυστέρηση. Αυτόπτης μάρτυρας μου λέει ότι άμα τη αφίξει του, ο γυναικείος βουλευτικός πληθυσμός του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε πάνω του για αγκαλιά και selfie. Σημειώνω ότι  ο Τσίπρας δεν συνοδευόταν από την Μπέτυ Μπαζιάνα. Κατά τα λοιπά, πέρασε από πολλά τραπέζια, ενώ όσοι του μιλούσαν τάσσονταν υπέρ της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα βαριά χρεώνονται

Ηταν εκεί πολλοί βουλευτές και από τους «53», ενώ παρόντες ήταν και οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος που έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες. Σημειώνω ότι το κόμμα κέρασε την μπίρα και το κρασί, τα οποία υποθέτω ότι δεν θεωρούνται καπιταλιστικά ποτά. Το λέω διότι μαθαίνω ότι όσοι προτίμησαν πιο βαριά ποτά, όπως το ουίσκι, ή τη βότκα, τα πλήρωσαν από την τσέπη τους. Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Οταν κοιτάς από ψηλά

Ξενάγηση στο ελληνικό περίπτερο στην Expo της Σαγκάης έκανε, χθες, ο πρωθυπουργός στον Κινέζο πρόεδρο, παρουσία του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών, αλλά και του Ιταλού ΥΠΕΞ, όπως και του πρωθυπουργού της Τζαμάικας που φαντάζομαι ότι είχαν κι αυτοί περιέργεια να δουν τι… πουλάνε οι Ελληνες. Εννοείται ότι την τιμητική τους είχαν τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα με κορυφαίο –τι άλλο;– το λάδι. Κατά τα λοιπά, προσδεθείτε να απογειωθούμε: Το λέω διότι κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης, μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Σι Τζινπίνγκ, έκανε προσομοίωση πτήσης πάνω από τη Σαγκάη με ηλεκτρικό αεροπλάνο.

Σατανική σύμπτωση

Δεν μπορούσε να βρει καλύτερη συγκυρία ο Γιώργος Σιακαντάρης για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Το πρωτείο της Δημοκρατίας: Η σοσιαλδημοκρατία μετά τη σοσιαλδημοκρατία» (εκδ. Αλεξάνδρεια), δεδομένων και των αναταράξεων στον άξονα ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και λοιπών αστερισμών με αφορμή το συνέδριο που προκήρυξε η Φώφη Γεννηματά. Δεν ξέρω αν το προέβλεψε, αλλά θεωρώ ακόμα πιο σατανική σύμπτωση το ότι ένας εκ των βασικών ομιλητών, πλην του συγγραφέα, είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σημειώνω ότι στην εκδήλωση, που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής στα Γιάννενα, θα απευθύνει χαιρετισμό και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή