Πρεμιέρα της Επιτροπής για το 1821

Πρεμιέρα της Επιτροπής για το 1821

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό άξονα οι εορτασμοί να είναι «ενωτικοί», καθώς η Ιστορία από μόνη της παράγει διχασμούς, αλλά και να ανταποκρίνονται στο γνωστό ρητό του Σολωμού πως «εθνικόν είναι το αληθές», αναμένεται σήμερα το πρωί στις 10, η πανηγυρική συνεδρίαση στην εθνική αντιπροσωπεία όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την προετοιμασία των εορτασμών από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Στην 30μελή Οργανωτική Επιτροπή, υπό τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, θα συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, όπως ο Μαρκ Μαζάουερ, ο Στάθης Καλύβας, ο Νίκος Μουζέλης και ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Η πλήρης σύνθεση θα ανακοινωθεί σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη, όπως και τα ονόματα του 7μελούς Εκτελεστικού Συμβουλίου που θα ασχολείται σε πιο συχνή βάση με τις λεπτομέρειες των εορτασμών ανά την Ελλάδα. Το γεγονός πάντως πως η Επιτροπή θέλει να έχει υπερκομματική υποστήριξη φάνηκε από τις συναντήσεις της κ. Αγγελοπούλου με τη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως σε αντίθεση με τη Φώφη Γεννηματά, που δήλωσε τη στήριξή της στην προσπάθεια, απέφυγε να μπει σε αυτή τη διαδικασία, εκδίδοντας μία ανακοίνωση που εξέπεμπε στάση αναμονής, αφού αναφερόταν απλά στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του κ. Τσίπρα και της κ. Αγγελοπούλου κατά τη συνάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή