«Πρώτα η πρόληψη, μετά η καταστολή»

«Πρώτα η πρόληψη, μετά η καταστολή»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την υποστήριξη του εθνικού συστήματος αντιντόπινγκ δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο παγκόσμιο συνέδριο για το ντόπινγκ στον αθλητισμό, που διεξάγεται στην Πολωνία. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στην πρωτοπορία του διεθνούς κινήματος αντιντόπινγκ, ενώ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, που επίσης βρίσκεται στο Κατοβίτσε, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η εκπαίδευση.

Από την 1η Οκτωβρίου ο WADA έχει άρει τη διαπίστευση του Εργαστηρίου της Αθήνας, ενώ προβλήματα μη συμμόρφωσης με τον διεθνή κώδικα αντιμετωπίζει το Εθνικό Συμβούλιο Αντιντόπινγκ. Ο κ. Αυγενάκης, αφού αναφέρθηκε σε λάθη της προηγούμενης αθλητικής ηγεσίας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εδώ και τέσσερις μήνες έχει εκλεγεί μια νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα αντί να τα κρύβει κάτω από το χαλί. Ηδη, λαμβάνονται μέτρα προκειμένου το μεν Εργαστήριο να ανακτήσει τη διαπίστευσή του, το δε ΕΣΚΑΝ να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό NADO, ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς, για τον ελληνικό αθλητισμό, συνέπειες. Δεν διανοούμαστε ότι η χώρα που εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, κατά την παρέλαση της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να απουσιάσει από αυτούς».

Με όπλα την εμπειρία του ως αθλητή και την επταετή θητεία του στο ΕΣΚΑΝ, ο Γιώργος Μαυρωτάς αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Χάρτη Δικαιωμάτων του Αθλητή στο αντιντόπινγκ. Το πιο σημαντικό δεν είναι η καταστολή αλλά η πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει επίγνωση και εκπαίδευση. Να εκπαιδεύσουμε τους αθλητές, τους προπονητές, ακόμα και τους μαθητές, όχι μόνο για την επίδραση του ντόπινγκ στην υγεία, αλλά περισσότερο, για τα ηθικά ζητήματα και το πλήγμα που επιφέρει στις αθλητικές αξίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή