Στάση εργασίας για μετακινήσεις υπαλλήλων

Στάση εργασίας για μετακινήσεις υπαλλήλων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκληση απέναντι στην κοινή λογική αποκαλεί η Περιφέρεια Αττικής τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει ο σύλλογος υπαλλήλων της για αύριο από την αρχή της βάρδιας έως και τις 12 το μεσημέρι. Ο σύλλογος αντιδρά στη μετακίνηση τριών εργαζομένων  από τη Δ/νση Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα προς τις οικονομικές υπηρεσίες. «Η περιφερειακή αρχή προχώρησε σε αυθαίρετες “μετακινήσεις” τριών υπαλλήλων παρά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων και της υπηρεσίας τους, δόθηκε εντολή να προχωρήσουν οι “μετακινήσεις” αμέσως», τονίζει εκπρόσωπος του συλλόγου.

Η περιφερειακή αρχή εκφράζει την έκπληξή της σε σχέση με τη σφοδρότητα της αντίδρασης εκ μέρους των συνδικαλιστών.

«Προτεραιότητα της νέας περιφερειακής αρχής, η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, προς όφελος των πολιτών» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. «Δεν θα συνδιοικήσουμε με συνδικαλιστικές μειοψηφίες», επισημαίνεται. Η Περιφέρεια Αττικής μιλά για συγκεκριμένες μετακινήσεις οι οποίες όχι μόνο είναι νόμιμες  αλλά «και συμφέρουσες για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής».

Οι υπάλληλοι που μετακινήθηκαν στην οικονομική υπηρεσία ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού και άρα είναι κατάλληλοι για να στελεχώσουν την οικονομική υπηρεσία, ανταπαντά η Περιφέρεια Αττικής στις κατηγορίες των εργαζομένων ότι οι σπουδές και τα προσόντα των συγκεκριμένων υπαλλήλων δεν έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να αναλάβουν στην οικονομική υπηρεσία. Επιπλέον, η απόφαση μετακίνησης δεν πρόκειται να δημιουργήσει αναστάτωση στους υπαλλήλους. «Η απόφαση μετακίνησης δεν προκαλεί καμία ταλαιπωρία στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, αφού πρόκειται για μετακίνηση εντός διαφορετικών  υπηρεσιών του ίδιου τομέα, του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, από ένα κτίριο σε ένα άλλο, που μεταξύ τους απέχουν λιγότερο από ενάμιση χιλιόμετρο. Ενώ η ανάληψη των νέων τους καθηκόντων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση υποβάθμισή τους, αλλά αντίθετα τους αναβαθμίζει», τονίζει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Οσον αφορά τις αποφάσεις για το προσωπικό, με δεδομένο  ότι υπάρχει υποστελέχωση, η παρούσα διοίκηση εμφανίζεται διατεθειμένη να αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

«Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έλαβε μια ισχυρή εντολή από τους πολίτες να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να ασκήσει τα καθήκοντά της, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα να ασκήσουμε τις αρμοδιότητές μας και δεν θα μπούμε σε “παζάρι συν-διοίκησης” με συνδικαλιστικές μειοψηφίες, που όλα αυτά τα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τα πραγματικά προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Περιφέρεια, παρά μόνον για την προσωπική τους εξυπηρέτηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή