Τα βιογραφικά των μελών της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Τα βιογραφικά των μελών της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, κήρυξε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στην εκδήλωση μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη διάρκεια της ομιλίας του και τα βιογραφικά των μελών της Επιτροπής λέγοντας ότι αυτή απαρτίζεται από κορυφαίους πανεπιστημιακούς από την Αμερική και την Αγγλία, ιστορικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. 

«Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί από την Αμερική και την Αγγλία, Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg. Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού: την κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Στάθη Καλύβα και τον Δημήτρη Γόντικα. Από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο μητροπολίτης Ιγνάτιος. Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου. Πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής. Αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγας», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν, επίσης, δημιουργικό “παρών”. Με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη. Τη στροφή στο μέλλον σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς, ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος».

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο, θα βρείτε αναλυτικά τα βιογραφικά των μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή