10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Τανιών Αμοργού

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Τανιών Αμοργού

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν η 2η και η 3η μέρα του 17ου ΥΠΕΡΙΑ και του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού!

Και τα δύο είναι Διεθνή γεγονότα, με συμμετοχή από 18 χώρες, με σπουδαίους ομιλητές απο τον Ελληνικό και διεθνή χώρο, και με πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες από πολλές χώρες.

Οι ξεναγήσεις ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες, καθώς γνώρισαν το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας,την Κάτω Μεριά της Αμοργού με τον Ελληνιστικό της Πύργο στην Αρκεσίνη, την παραδοσιακή της Χώρα με το Βενετσιάνικο κάστρο της, και το λαογραφικό και Αρχαιολογικό της Μουσείο.

Την 2η μέρα έγινε αφιέρωμα  με θέμα «Τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη σύγχρονη Κοινωνία». Η ενότητα αυτή υλοποιείθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 

Οι ομιλίες που έγιναν ήταν:

 «Τουριστικό Μάρκετινγκ και Νέα Μέσα: Ποίηση και Σερφ», από τον Santi Valldepérez, Ειδικό στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταξιδίων “Terres”.

«Ο Στόχος που έχει τεθεί από τον Πελάτη και οι προκλήσεις για την επίτευξή του, από την οπτική γωνία της Παραγωγής και του Πελάτη», από την Ομάδα της ταινίας Staycation.

«Καυτή Γαστρονομία: Πέτρινοι Φούρνοι και η παράδοση του φουρνίσματος στις Κυκλάδες" από την Άννα Μαυρουδή, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων .

"Το Εικονικό έναντι του Πραγματικού", από τον John Driedonks, Ανώτερο Λέκτορα

"Ένα γράμμα – Μια ιστορία" Μια Διήγηση για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό μέσω Κινουμένων Σχεδίων», από τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, Παραγωγό και Διευθυντή Κινουμένων Σχεδίων.

"Η δημιουργική χρήση του βίντεο στην προώθηση λιγότερο δημοφιλών προορισμών. Η περίπτωση του Τουρισμού της Riga",από τον Vairis Strazds, Διευθυντής Δημιουργικούτη της καμπάνιας “Insider’s Guide to Riga”.

Μετά το τέλος των εργασιών και προβολών, απόλαυσαν πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες, και συζητήσεις επί των θεμάτων της κάθε μέρας.

www.yperia.gr

Φέτος, για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη σύγχρονη Κοινωνία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

  • Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
  • Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
  • Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
  • Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή