Στον Γαστρονόμο, αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Eξι Σμυρνιές μαγειρεύουν

Στον Γαστρονόμο, αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Eξι Σμυρνιές μαγειρεύουν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσα σπίτια Σμυρνιών κι αν επισκεφθήκαμε αυτές τις μέρες, παντού είχαμε την ίδια αίσθηση, ότι όλα είχαν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διηγούνται τις πολυτάραχες ιστορίες των ανθρώπων και των προγόνων τους: την πολύτιμη και αξέχαστη ζωή στη Σμύρνη, τις δυσκολίες της μετακίνησης και την επιμονή που απαιτούσε η μετεγκατάσταση.

Και όλα αυτά όχι με παράπονο ή δυσαρέσκεια, αλλά με υπερηφάνεια και θαυμασμό.

Βρεθήκαμε καλεσμένοι σε ένα τέτοιο τραπέζι στη Νέα Σμύρνη μια Κυριακή μαζί με μέλη της Εστίας Νέας Σμύρνης, οι οποίοι μπορεί φαινομενικά να μην έχουν κανένα κοινό – άλλες ηλικίες, άλλα ενδιαφέροντα, άλλες συνήθειες. Τους ενώνουν όμως οι μνήμες, οι διηγήσεις, τα κοινά βιώματα που πέρασαν από γενιά σε γενιά, και φυσικά οι γεύσεις. Και οι βεγγέρες τους, γεμάτες αστική κομψότητα και φινέτσα, αυτές που απαιτούν να βγουν τα καλά σερβίτσια από τα ντουλάπια, θα έχουν τη νοστιμιά των συνταγών που περνάνε από γιαγιά σε εγγονή και από μάνα σε κόρη: ένας κύκλος που δύσκολα σπάει.

Οι εξαίσιες, χιλιοδοκιμασμένες συνταγές στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή. 

Στον Γαστρονόμο, αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Eξι Σμυρνιές μαγειρεύουν-1

Για αναλυτικότερη παρουσίαση του τεύχους, πατήστε εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή