Ενέδρα με μολότοφ στα Εξάρχεια – Τρεις τραυματίες αστυνομικοί, συνελήφθη μέλος του «Ρουβίκωνα»

Ενέδρα με μολότοφ στα Εξάρχεια – Τρεις τραυματίες αστυνομικοί, συνελήφθη μέλος του «Ρουβίκωνα»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βροχή» από βόμβες μολότοφ δέχθηκαν αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:10 στη διασταύρωση των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μεθώνης, όταν περίπου 25 άτομα, εμφανίστηκαν από τα γύρω στενά και πέταξαν μολότοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που θα έκανε υπηρεσία στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που την συνόδευαν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκαν στο περιστατικό και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο ένας εξ αυτών πήρε εξιτήριο, ενώ ένας από τους άλλους δύο έχει υποστεί εγκαύματα στο πόδι και χτυπήματα στο κεφάλι.

Δεκαεπτά άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα ενώ ένα άτομο συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικών. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και πλέον δραστήρια μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου μετέβη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Από την επίθεση υπέστη φθορές και μια από τις μοτοσυκλέτες.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κάνει λόγο για «βροχή» από μολότοφ και σημειώνει ότι ο ένας εκ των αστυνομικών δέχθηκε μολότοφ στο κεφάλι αλλά τον προστάτευσε το κράνος του και ότι στόχος των δραστών ήταν να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς. 

Ο Γ. Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», αναφέρει σε ανάρτησή του τα εξής:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή