Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι

Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Εναν από τους μεγαλύτερους παράνομους υπαίθριους καταυλισμούς μεταναστών στο Παρίσι, στο Πορτ ντε λα Σαπέλ, εκκένωσε χθες η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, απομακρύνοντας τους περίπου 1.500 ανθρώπους που κατοικούσαν εκεί.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ προανήγγειλε τη διάλυση όλων των καταυλισμών μεταναστών στο βορειοδυτικό Παρίσι, πριν από το τέλος του έτους. Στον καταυλισμό του Πορτ ντε λα Σαπέλ ζούσαν σε σκηνές 1.200 με 1.300 μετανάστες, στην πλειονότητά τους άνδρες. Οι σκηνές τους βρίσκονταν κάτω από γέφυρες του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου. Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα υπό καταρρακτώδη βροχή από 600 αστυνομικούς, ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα με τη μεταφορά των μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων είχαν επισκεφθεί τον καταυλισμό τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας τους μετανάστες για την επικείμενη αστυνομική επιχείρηση. Οσοι από τους μετανάστες το επιθυμούσαν, μπορούσαν να μεταβούν σε γυμναστήρια του δήμου του Παρισιού, για να στεγασθούν προσωρινά εκεί. Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων εκφράζουν φόβους ότι η μεταφορά των μεταναστών σε γυμναστήρια θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο στη διαδικασία απέλασής τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόληψη επανεγκατάστασης των μεταναστών στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα παραμείνουν στο Πορτ ντε λα Σαπέλ για να εμποδίσουν την τοποθέτηση νέων αντίσκηνων. «Δεν θα ανεχθώ νέα εγκατάσταση. Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να κοιμηθούν κάπου, αλλά δεν είναι δυνατόν ο δημόσιος χώρος να μετατραπεί σε προσωρινή στέγη», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή