Με σύμμαχο τα παιδιά κατά σακχαρώδους διαβήτη

Με σύμμαχο τα παιδιά κατά σακχαρώδους διαβήτη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενεργοποίηση των παιδιών, ως το πιο «δυναμικό» κομμάτι της οικογένειας, για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, στοχεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη διαβήτη, η οποία, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τη νόσο, όπως έχει ονομαστεί ο Νοέμβριος, ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία». Η καμπάνια περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία καθώς και αγώνες μπάσκετ μεταξύ παιδικών και εφηβικών ομάδων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Eurohoops Dome). Συνολικά συμμετέχουν επτά ιδιωτικά σχολεία και τέσσερις αθλητικοί σύλλογοι.

«Μέσα από αυτή την παρέμβαση, στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και η καλύτερη δυνατή ενημέρωση ολόκληρης της οικογένειας και γι’ αυτό επιλέξαμε να προσεγγίσουμε το πιο δυναμικό της κομμάτι: τα παιδιά», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Δαραμήλας κατά την παρουσίαση της καμπάνιας. Και σημείωσε: «Μιλάμε για τον σακχαρώδη διαβήτη με απλά κατανοητά λόγια. Αναλύουμε τον ρόλο και τη σημασία της διατροφής, δίνουμε έμφαση στις ευεργετικές συνέπειες της άσκησης και συζητάμε ανοιχτά για το κοινωνικό στίγμα που υπάρχει γύρω από τον διαβήτη και τους πάσχοντες». Οπως επισήμανε η κ. Ελένη Βακάλη, γιατρός και πάσχουσα από σακχαρώδη διαβήτη «ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε την εμφάνιση του σακχαρώδους διαβήτη, ειδικά του τύπου 2, αλλά και ως ήδη πάσχοντες μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη ρύθμιση απομακρύνοντας τις επώδυνες επιπλοκές του».

Στην Ελλάδα, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη είναι περίπου 965.000. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 425 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από τη νόσο, ενώ επιπλέον 325 εκατ. άτομα έχουν μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη και θεωρούνται υψηλού κινδύνου για διαβήτη. Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι 4.000.000 θάνατοι οφείλονται στον διαβήτη και στις επιπλοκές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή