Τουρκικό σόου με «Γιαβούζ» – Σήμερα συντάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου

Τουρκικό σόου με «Γιαβούζ» – Σήμερα συντάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί σήμερα στη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην ελβετική πόλη για συζήτηση που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχετικά με τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών είναι η πρώτη μετά την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία, αλλά και μετά τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου περί προσφυγικού. Χθες, η Αγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα οποία υποστηρίζεται ότι το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έχει ξεκινήσει και δεύτερη γεώτρηση στο οικόπεδο 7 της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός A Haber υποστηρίζει ότι η πρώτη γεώτρηση του «Γιαβούζ» έφθασε σε βάθος 5.500 μέτρων, ενώ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ επισήμανε ότι και το «Φατίχ» θα επιστρέψει στις γεωτρήσεις, μόλις ολοκληρώσει τον ανεφοδιασμό και τις εργασίες συντήρησής του στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας.

Σε γενικές γραμμές η Αγκυρα επιχειρεί να κρατήσει στην επιφάνεια τις ερευνητικές και γεωτρητικές δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις πληροφορίες περί σοβαρών προβλημάτων κατά την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή