Ο Ολυμπιακός, η βελτίωση που επιβάλλεται και το Γιουρόπα Λιγκ

Ο Ολυμπιακός, η βελτίωση που επιβάλλεται και το Γιουρόπα Λιγκ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η ήττα του Ολυμπιακού στο Μόναχο από την Μπάγερν να χαρακτηρίστηκε τιμητική, όμως η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» μόνο τέτοια δεν ήταν.

Η ομάδα απείχε αρκετά από τα στάνταρ που εκείνη είχε θέσει, τόσο στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη όσο και σε εκείνο με την Τότεναμ, κάτι που παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να αιφνιδιάσει με τη χρησιμοποίηση του Ραντζέλοβιτς και παραλίγο να το πετύχαινε αν ο νεαρός Σέρβος ήταν πιο ψύχραιμος στη μοναδική αξιόλογη προσπάθεια του Ολυμπιακού στο προχθεσινό παιχνίδι, όταν στο 16ο λεπτό βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Νόιερ, αλλά το σουτ έφυγε άουτ.

Από κει και πέρα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν θεατές στον μονόλογο της Μπάγερν και αν ο Σοζέ Σα δεν βρισκόταν σε τόσο καλή μέρα, ίσως το τελικό αποτέλεσμα να μην ήταν… τιμητικό, όπως αυτό το 2-0.

Αν και στον Ολυμπιακό υπάρχει προβληματισμός για την εμφάνιση απέναντι σε μια Μπάγερν που και αυτή προσπαθούσε να βγει από το δικό της αγωνιστικό αδιέξοδο, δεν υπάρχει χρόνος για να μείνουν άπαντες στο παιχνίδι αυτό. Μπροστά υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός οφείλει να κυνηγήσει τουλάχιστον την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» μαθηματικά είναι μέσα στο παιχνίδι και της 2ης θέσης, που τους στέλνει στους «16» της διοργάνωσης. Θα πρέπει όμως να νικήσουν την Τότεναμ στο Λονδίνο και τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο και οι αντίπαλοί τους να μην πάρουν βαθμό στα άλλα ματς που έχουν να δώσουν με την Μπάγερν. Ετσι ο Ολυμπιακός φτάνει τους 7 βαθμούς και προκρίνεται στην ισοβαθμία. Αυτό, όμως, είναι το… τραβηγμένο σενάριο του ομίλου. 

Οσον αφορά τη «μάχη» για την 3η θέση, αν στα ματς της 5ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός φέρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τον Ερυθρό Αστέρα, όποιο κι αν είναι αυτό, τότε φυσικά θα χρειάζεται μια απλή νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί των Σέρβων στο Καραϊσκάκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα.

Αν ο Ολυμπιακός νικήσει στο Λονδίνο και οι Σέρβοι ηττηθούν από τους Βαυαρούς, του αρκεί και η ισοπαλία στο τελευταίο ματς. 

Στο χειρότερο για τον Ολυμπιακό σενάριο, ήττα στο Λονδίνο και ισοπαλία στο Βελιγράδι, τότε θα πρέπει να νικήσει τον Αστέρα στο Φάληρο με σκορ που θα καλύπτει το 3-1 του πρώτου αγώνα (2-0 ή οποιαδήποτε νίκη με τρία γκολ διαφορά). Αν έρθει το ίδιο σκορ με το ματς του Βελιγραδίου, δηλαδή 3-1, τότε θα μετρηθεί η συνολική διαφορά, που είναι πάντως υπέρ του Ολυμπιακού.

• Για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η απολογία του Σάββα Θεοδωρίδη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με την Ξάνθη, περί στημένου πρωταθλήματος. Η εκπρόσωπος του κ. Θεοδωρίδη επικαλέστηκε μη νόμιμη κλήτευση και πως ο πελάτης της ενημερώθηκε για την κλήση του από τα σάιτ.

• Τους Ζοσέ Σα, Ρούμπεν Σεμέδο και Ντανιέλ Ποντένσε κάλεσε στην εθνική Πορτογαλίας για τα ματς κόντρα σε Λιθουανία και Λουξεμβούργο ο Φερνάντο Σάντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή